Τοπικά Νέα

15 Οκτωβρίου 2022 18:05

Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη: έρευνες για την αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη γυναίκα στην Κρήτη. Τεράστιες οι καταστροφές. Κυβερνητικό κλιμάκιο την Κυριακή στις πληγείσες περιοχές.

Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη: έρευνες για την αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές (βίντεο)
-

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τη φονική καταιγίδα που πλήττει την Κρήτη.

Η κακοκαιρία που σαρώνει το νησί, προκάλεσε τραγωδία στην Αγία Πελαγία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και η γυναίκα που ήταν μαζί του, παραμένει αγνοούμενη.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό του και έχασε τη ζωή του. Η γυναίκα που ήταν μαζί του παραμένει αγνοούμενη. Στη Σητεία αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα και 10 τουρίστες διασώθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο. Στο Ηράκλειο έκλεισε το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» καθώς πλημμύρισε ακόμα και η πίστα ενώ στα Χανιά, άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, στον Σταυρό Ακρωτηρίου. Περιουσίες και σπίτια, έχουν δεχθεί μεγάλες καταστροφές.

δύτες αγνοούμενη - Κρήτη

δύτες αγνοούμενη - Κρήτη

Με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού, συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού μίας γυναίκας που αγνοείται στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στη διάρκεια της ισχυρής νεροποντής που έπληξε το πρωί το Ηράκλειο. Η γυναίκα φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο άντρας που νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός.

δύτες αγνοούμενη - Κρήτη

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την κατάσταση ως μία βιβλική καταστροφή και ένα ισχυρό μετεωρολογικό φαινόμενο που είχε να καταγραφεί στην Κρήτη για περισσότερο από 100 χρόνια.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα, τόνισε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Κακοκαιρία - Κρητη

Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας - Έλλης Γεράρδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφειο Τυπου του πρωθυπουργού, το κλιμάκιο θα βρεθεί, από το πρωί, στο πεδίο και θα επισκεφθεί περιοχές των ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή στις εν λογω περιοχές.

Κακοκαιρία - Κρητη

Κακοκαιρία - Κρητη

Κακοκαιρία - Κρητη

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός ανήλικης στον Κολωνό - Σύλληψη 33χρονου: Τη Δευτέρα η απολογία του

Βιασμός ανήλικης - Ρόδος: δάσκαλος χορού κάθεται ξανά στο εδώλιο

Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός και “βιβλική” καταστροφή (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ