Εύβοια

27 Σεπτεμβρίου 2023 11:36

Κακοκαιρία “Elias”: Η Εύβοια δοκιμάζεται από ακραία φαινόμενα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, δέντρα ξεριζωμένα και διακοπές ηλεκτροδότησης. Μήνυμα από το 112 στο Μαντούδι.

Κακοκαιρία “Elias”: Η Εύβοια δοκιμάζεται από ακραία φαινόμενα (εικόνες)
-

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias και από την Εύβοια. Ειδικά στη βόρεια Εύβοια τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά και η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πλήθιος κλήσεων για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα κτήρια.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε όμως να επέμβει και για να απομακρύνει δέντρα ΄που ξεριζώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες στις Ροβιές κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν σπίτια.

Η έντονη βροχόπτωση έχει παρασύρει μέχρι και βάρκες στους δρόμους, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετούς δρόμους, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς τη βόρεια Εύβοια. Ο δήμαρχος Μαντουδίου έκανε έκκληση στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ο δρόμος είναι κλειστός από Προκόπι προς Μαντούδι οι κάτοικοι μιλούν για ολική καταστροφή και προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Κακοκαιρία Elias - Εύβοια

Λίγο μετά τις 10:00 το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους στο Μαντούδι, ζητώντας τον περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των έντονων καιρικών φαινιομένων.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Χαλκίδα τα ξημερώματα. Γύρω στις 04:00 άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς και μια ώρα αργότερα σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε μία μεγάλη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας,

Κακοκαιρία Elias - Εύβοια

Από Χαλκίδα έως και την Ερέτρια οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα.

Πηγές: evima.gr, eviazoom.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αυγέρη: Ο Κατρούγκαλος να πει αν έκανε λάθος - Ο Φίλης κάνει αντιπολίτευση στον Τσίπρα (βίντεο) 

Πειραιάς - Ηλεκτρικός: Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες (εικόνες)

“Κακοκαιρία Elias” - Hellenic Train: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων


VIDEO