Λάρισα

27 Σεπτεμβρίου 2023 17:44 Τελευταία ενημέρωση : 27 Σεπτεμβρίου 2023 20:44

Κακοκαιρία “Elias” - Λάρισα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του Σωτήριου

Διάβασέ μου το...

Μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας "Daniel" η Λάρισα δοκιμάζεται ξανά. Νέο μήνυμα του 112 που ηχεί στα κινητά των κατοίκων. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Κακοκαιρία “Elias” - Λάρισα: Μήνυμα 112 για εκκένωση του Σωτήριου
-

Λίγες ημέρες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας "Daniel" οι κάτοικοι της Λάρισας δοκιμάζονται ξανά. 

Μάλιστα λίγο πριν τις 163:0 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στο Σωτήριο Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας, Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 13.30 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους των περιοχών Αρμένι και Σωτήριο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Την ίδια ώρα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «σφυροκοπούν» τη βόρεια Εύβοια, ενώ η αγωνία είναι υψηλή στη Λαμία λόγω του ύψους των υδάτων του ποταμού Σπερχειού.

Κακοκαιρία Elias - Εύβοια

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία "Elias" τις επόμενες ώρες

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράκ - Φωτιά: εκατόμβη νεκρών σε γάμο (εικόνες)

Κρήτη: Έκλεψε αυτοκίνητο και το τράκαρε λίγο παρακάτω

Παναθηναϊκός: Η απάντηση των οργανωμένων για το πανό με τους Κροάτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO