Κόμματα

20 Ιουνίου 2018 11:27

Σγουρίδης: συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό

Text to Speech

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει μερικώς τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ήταν ο πρώτος που έθεσε αυτό το ζήτημα την επομένη της διαγραφής του από το κόμμα.

Σγουρίδης: συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό

Σε παραδοχή ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα προχώρησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά» στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, το θέμα συζητήθηκε «σε πηγαδάκι την Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση». Πρόσθεσε δε ότι ειπώθηκαν και αυτά περί οικονομικών ανταλλαγμάτων, ενώ διέψευσε ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο κ. Σγουρίδης, επισήμανε πως μπορεί οι ΑΝΕΛ να καταψήφισαν την πρόταση μομφής, δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα δεδηλωμένης. «Αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης δεν θα τη δώσουμε», σημείωσε.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή».

VIDEO