Γενικά

16 Φεβρουαρίου 2015 22:39

Συνάντηση Κωνσταντοπούλου με ειδικό περί της διαγραφής χρεών κρατών

Text to Speech

Με τον  Eric Toussaint συναντήθηκε η πρόεδρος της βουλής. Ο κ. Toussaint έχει μακρά εμπειρία σε ζητήματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

Συνάντηση με τον Βέλγο πολιτικό επιστήμονα και ιστορικό, ειδικευμένο σε ζητήματα επονείδιστου και παράνομου χρέους, Eric Toussaint είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν αργότερα με δελτίο τύπου.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας τους δεν έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα ωστόσο, με πληροφορίες αντάλλαξαν απόψεις για το ζήτημα αυτό. 

Ο κ. Eric Toussaint είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λιέγης (Βέλγιο) και του Παρισιού VIII (Γαλλία) και εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ. Υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους του Ισημερινού (CAIC)  που συστήθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Rafael Correa το 2007.

Το 2007  υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του Ισημερινού κατά τη δημιουργία της Τράπεζας του Νότου (South Bank) και το 2008 παρείχε συμβουλές αναφορικά με το ίδιο ζήτημα στην Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ. Το ίδιο έτος, ο Παραγουανός Πρόεδρος Fernando Lugo απευθύνθηκε στην εμπειρία του για τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου του χρέους της χώρας του.

Από το 2010 υποστηρίζει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες πολιτών για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους στην Ευρώπη ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο). Για ανάλογα θέματα έχει προσκληθεί από Κοινοβούλια και Επιτροπές στην Βραζιλία και την Αργεντινή κατά τα έτη 2011-2014.

VIDEO