Γενικά

18 Ιουνίου 2015 17:10

Παίζουν στοιχήματα για την έξοδο ή όχι της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Text to Speech

Βρετανικά γραφεία στοιχημάτων προσφέρουν αποδόσεις για τα ενδεχόμενα Grexit, χρεοκοπίας και πρόωρων εκλογών. Δείτε τις αποδόσεις.

Το βρετανικό γραφείο στοιχημάτων William Hill ξανάρχισε να δέχεται στοιχήματα σχετικά με το αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το Grexit που αποφασίσαμε να ξανανοίξουμε την αγορά», δήλωσε ο Γκρέιχαμ Σαρπ, εκπρόσωπος του William Hill.

Το γραφείο στοιχημάτων δίνει απόδοση 3.25 στο να εγκαταλείψει η Ελλάδα την ευρωζώνη μέσα στο 2015, με την παραμονή της στο ευρώ να προσφέρεται σε απόδοση μόλις 1.33, καθώς οι bookmakers τη θεωρούν απίθανη.

Εξηγώντας γιατί αποφάσισε να ξαναρχίσει να δέχεται στοιχήματα για το Grexit ο Σαρπ είπε: «Ο κόσμος θέλει να μας δώσει χρήματα, έτσι αποφασίσαμε να ξανανοίξουμε τη συγκεκριμένη επιλογή στοιχηματισμού».

Την ίδια ώρα ο Paddy Power επιλέγει μια πιο συντηρητική προσέγγιση στο στοίχημα που προσφέρει για Grexit. Η επιλογή για την Ελλάδα να υιοθετήσει διαφορετικό νόμισμα από το ευρώ αφορά μέχρι το τέλος του 2017 και προσφέρεται σε απόδοση 2.10.

Το ίδιο γραφείο στοιχημάτων προσφέρει για στοιχηματισμό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο 2015, σε απόδοση 2.20, κάτι που ερμηνεύεται ως διόλου απίθανο γεγονός από τους odds compilers.

Τέλος, ο Paddy Power προσφέρει άλλα δύο στοιχήματα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: Το πρώτο αφορά στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο 2015, το οποίο πληρώνει τη διόλου ευκαταφρόνητη απόδοση 3.00 (δηλαδή ο νικητής παίρνει τρεις φορές το ποντάρισμά του). Το δεύτερο αφορά στο αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υπουργός Οικονομικών στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η επιλογή «Όχι» προσφέρεται σε απόδοση 1.66, ενώ το «Ναι» σε απόδοση 2.10

VIDEO