Γενικά

02 Ιουνίου 2016 12:08

Δένδιας: Γελοία η διάταξη για τις off shore που ψήφισε η Βουλή

Text to Speech

Γελοιοποιηθήκαμε απολύτως ως χώρα. Πολύ σωστή η επιλογή Μητσοτάκη να αποχωρήσουμε από τη Βουλή, υποστήριξε ο Δένδιας.

Δένδιας: Γελοία η διάταξη για τις off shore που ψήφισε η Βουλή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, έβαλλε κατά της Κυβέρνησης και υποστήριξε ότι η διάταξη για τις off shore που ψηφίστηκε χθες από το σώμα είναι γελοία, συμπλήρωσε δε ότι τα άλλα κόμματα την ψήφισαν γιατί ντρέπονταν να πουν ότι ήταν γελοία, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσει η ΝΔ από τη Βουλή ήταν πολύ σωστή.

«Η κυβέρνηση κατεβάζει και ψηφίζεται διάταξη που περιορίζει την απαγόρευση στις offshore. Την καταψηφίσαμε, γιατί πιστέψαμε ότι η διάταξη έπρεπε να μείνει ως έχει. Ανακοινώνει νέα διάταξη, ενώ δημοσιεύει την προηγούμενη, αμνηστεύει όσους ήθελε, και φέρνει νέα παρανοϊκή διάταξη εισάγοντας διακρίσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές» ανέφερε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό είναι νομικά γελοίο να λες ότι επιτρέπεται πολιτικός να συμμετέχει σε ελληνική εταιρεία, αλλά όχι σε γαλλική εταιρεία, και η ΝΔ δεν θα συνυπογράψει τη γελοιοποίηση. Για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι «ψήφισαν την γελοία διάταξη γιατί ντρέπονται να πουν ότι ήταν γελοία.»

«Γελοιοποιηθήκαμε απολύτως ως χώρα, ως έννομη τάξη ως κυβέρνηση, όταν καταπέσουν οι διατάξεις τότε θα δούμε ποιος έκανε καλά να μείνει και ποιος να φύγει» τόνισε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν το παιδί μου κάνει μπακάλικο στο εξωτερικό, θα πρέπει να παραιτηθώ αύριο το πρωί από βουλευτής, και αυτό το συζήταγαν επί 1 ώρα, και ο Παρασκευόπουλος, διαπρεπής νομικός δήλωνε ότι δεν ισχύει η αναδρομικότητα του επιεικέστερου νόμου, και έφερε τη διάταξη» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί εν κρυπτώ και παραβύστω, με επείγουσες διαδικασίες και 7.500 σελίδες» δήλωσε δε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO