Διπλωματία

11 Απριλίου 2017 20:17

Νέα τουρκική πρόκληση στην Παναγιά

Text to Speech

Οι Τούρκοι κάλεσαν ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα στρατηγό να αποχωρήσει ισχυριζόμενοι ότι παραβίαζε τουρκικό εναέριο χώρο!

Νέα τουρκική πρόκληση στην Παναγιά

Σε νέα πρόκληση μέσω ραντάρ και ασυρμάτων προχώρησαν οι Τούρκοι, στο νησάκι Παναγιά, δίπλα στις Οινούσσες, περιοχή που εδώ και ένα χρόνο έχουν βάλει στο στόχαστρο τους.

Οι Τούρκοι κάλεσαν ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα στρατηγό να αποχωρήσει από την περιοχή, γιατί όπως προειδοποίησαν βρισκόταν σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Η πρόκληση αυτή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγου, Νίκου Μανωλάκου, στις Οινούσσες και στην Παναγιά.

Ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ επισκέπτεται τις φρουρές στα ακριτικά νησιά για να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα, αλλά και για να επιθεωρήσει τα επίπεδα ετοιμότητας αυτές τις ημέρες.

Την ώρα λοιπόν που ο Αντιστράτηγος πετούσε στην περιοχή, κλήθηκε να αποχωρήσει άμεσα, δήθεν γιατί παραβίαζε του τουρκικό εναέριο χώρο. Οι χειριστές του ελικοπτέρου μας συνέχισαν απρόσκοπτα την πτήση τους, αφού ενημέρωσαν τον κ. Μανωλαράκο, αλλά και τα ελληνικά ραντάρ που έλεγχαν την πτήση.

Η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο οι Τούρκοι έχουν κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις τον τελευταίο χρόνο.

VIDEO