Γενικά

08 Σεπτεμβρίου 2017 21:33 Τελευταία ενημέρωση : -

Κάλεσμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα

Text to Speech

Το σαφές μήνυμα στους επιχειρηματίες. Τα τετ α τετ με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Η βόλτα της Μπριζίτ στην Αθήνα και ο κοινός περίπατος στην Ερμού.

Κάλεσμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα

 «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι, μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Αλέξης Τσίπρας - Εμανουέλ Μακρόν - Σταύρος Νιάρχος

Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Προηγουμένως ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι, είναι σημαντική η στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα. 


Στη συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, η οποία νωρίτερα επισκέφτηκε την Αρχαία Αγορά μαζί με την σύζυγο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Σίσσυ Παυλοπούλου, επισκέφθηκαν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Μπριζίτ Μακρόν - Αρχαία Αγορά

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής Κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Εμ. Μακρόν και της συζύγου του, σε Έλληνες και Γάλλους αθλητές, καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Εκεί, ο Γάλλος Πρόεδρος "ντύθηκε" με την φανέλα του Ολυμπιακού που του χάρισε ο Κριστιάν Καρεμπέ!


Δεν είδε ωστόσο την ...γραφική Ελένη Λουκά, η οποία "έσπευσε" να τον συναντήσει, αλλά...!

Όπως έγινε γνωστό, το ζεύγος Μακρόν είχε ζητήσει να επισκεφθεί το Καλλιμάρμαρο, για να κάνει εκεί και τζόγκινγκ ο Γάλλος Πρόεδρος, όμως για λόγους ασφαλείας κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ωστόσο, προκαλώντας "έμφραγμα" στους αστυνομικούς της συνοδείας τους, το ζεύγος Μακρόν αποφάσισε να κάνει μία βόλτα στην Ερμού, όπου προκάλεσαν "πανικό", λόγω του κόσμου που ήθελε να τους προσεγγίσει.

Μακρόν - Μπριζίτ - Ερμού

Ιδιαίτερα απλοί, ο Γάλλος Πρόεδρος και η Μπριζίτ Μακρόν συνομίλησαν με πολίτες, έσφιξαν εκατοντάδες χέρια, έβγαλαν αμέτρητες selfies και "μαγεύτηκαν απο την ήχο της λατέρνας", λίγο πριν αναχωρήσουν για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκεί, τους περίμενε ο Πρωθυπουργός. Μετά απο μια τελευταία κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, ο Αλέξης Τσίπρας συνόδευσε το Προεδρικό ζεύγος μέχρι την σκάλα του αερσκάφους του Εμανουέλ Μακρόν.

Αποχαιρετώντας την Μπριζίτ Μακρόν, ο Αλέξης Τσίπρας την κάλεσε να επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα, όπως άλλωστε και τον σύζυγο της, με τον οποίο η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας φιλήθηκε, πριν ξεκινήσει για το δικό της αεροσκάφος, καθώς δεν ταξίδεψαν στην ίδια πτήση.

Μακρόν - Μπριζίτ - φιλί

Ο Γάλλος Πρόεδρος και η συνοδεία του αναχώρησαν τελικώς με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών, γύρω στις 17:30, ολοκληρώνοντας έτσι την διάρκειας 28,5 ωρών επίσκεψη του στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO