Κόμματα

21 Αυγούστου 2018 15:06

Γεννηματά: αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας ο Τσίπρας

Text to Speech

Ολομέτωπη επίθεση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για όσα είπε στο διάγγελμα από την Ιθάκη ο Πρωθυπουργός. Ζητά εκλογές και αλλαγή πολιτικής.

Γεννηματά: αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας ο Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας. Απεδείχθη όμως ένας αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες», αναφέρει δηκτικά η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο Αλέξης Τσίπρας «μίλησε σήμερα για «ημέρα λύτρωσης», αλλά είναι ο Ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα. Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό. Οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δις ευρώ, οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά. Ακόμη και σήμερα δεν δίστασε να επιδοθεί σε κήρυγμα μίσους και διχασμού. Ως εδώ. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια και τις αχρείαστες θυσίες και όχι να πανηγυρίζουν».

Όπως τονίζει η κ. Γεννηματά, «το πρόγραμμά τους τελείωσε μαζί τελειώνει και η καταστροφική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να κάνει μια νέα αρχή. Το «Ελληνικό Δαιμόνιο», οι ζωντανές δυνάμεις στην παραγωγή και στην Κοινωνία, έχουν την δύναμη σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών να προλάβουν το τραίνο της ανάπτυξης, των νέων θέσεων εργασίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Συνοχής».

Ζητώντας εκλογές, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι «χρειάζεται όμως πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής. Όχι  με όρους του παρελθόντος. Όχι με όρους μιας «δανεικής ευημερίας». Όχι με νέες διχαστικές λογικές του τύπου «φύγετε εσείς για να έρθουν οι άλλοι». Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές».

«Εθνική και κοινωνική αφύπνιση τώρα. Να υπάρξει επιτέλους Προοδευτική Διακυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Κράτος που να υπηρετεί και όχι να δυναστεύει. Πολιτική που σέβεται και δεν εκμεταλλεύεται τον πολίτη, που νοιάζεται για τον άνθρωπο και την Αξιοπρέπειά του. Διακυβέρνηση που να εμπνέει και να  ενώνει το λαό και όχι να  τον διχάζει», καταλήγει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO