Βουλή

07 Δεκεμβρίου 2018 11:40

Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα για την Υγεία

Text to Speech

Παρέλαβε το πόρισμα της πλειοψηφίας με τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων ο Νίκος Βούτσης.

Στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα για την Υγεία

Με την επισήμανση «μην μπαίνουν υποθέσεις κάτω από το χαλί» παρέλαβε ο Νίκος Βούτσης το πόρισμα της πλειοψηφίας μαζί με τις πορισματικές θέσεις των κομμάτων για τις τέσσερις υποθέσεις που διερεύνησε η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία.

Οι δύο τόμοι με το υλικό και τα συμπεράσματα των κομμάτων χαρακτηρίστηκαν πλούσιο υλικό από τον Πρόεδρο της Βουλής που υπογράμμισε πως εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μην μπαίνουν υποθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος. Ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ακόμη, πως παρακολουθώντας τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής κατέληξε πως στον τομέα της υγείας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και ότι ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία.

«Εσείς κάνατε τη δουλειά σας και τώρα καταθέτετε την εμπιστοσύνη σας στον χώρο της Δικαιοσύνης, είναι θέμα της ίδιας της Δικαιοσύνης και η Βουλή θα ακολουθήσει τη διαδικασία, ώστε να ενθαρρύνει τη δικαιοσύνη στέλνοντας πλούσιο υλικό και προφανώς είναι όλοι αθώοι έως αποδείξεως του εναντίου», ανέφερε, εκτιμώντας πως «έτσι, δεν υπάρχει εργαλειακή χρήση για εκμετάλλευση».

ΒΟΥΛΗ - ΠΟΡΙΣΜΑ - ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-  ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΥΓΕΙΑ

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης που παρέδωσε μαζί με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα στον Πρόεδρο της Βουλής τόνισε πως όλα τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδείξεις.

Το πόρισμα αναμένεται θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρίαση ,εφόσον υποβληθεί αίτημα από 60 βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αντίγραφο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.

Η διαβίβαση του πορίσματος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής.

VIDEO