Κόμματα

28 Ιανουαρίου 2019 18:51

ΝΔ: Απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να ξεχάσουμε το εθνικό λάθος η αύξηση του κατώτατου μισθού

Text to Speech

Επίθεση της ΝΔ κατά του Πρωθυπουργού με αφορμή την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΝΔ: Απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα να ξεχάσουμε το εθνικό λάθος η αύξηση του κατώτατου μισθού

 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει: 

«Ο κ. Τσίπρας δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουμε οι Έλληνες το εθνικό λάθος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο, έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού βεβαίως καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτου  μισθού για την οποία πρώτη είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών επιτυγχάνονται μέσα σε μια οικονομία που αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, προσελκύει επενδύσεις και ευνοεί τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Και αυτό μόνο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το πετύχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO