Γενικά

25 Φεβρουαρίου 2019 09:04

Καμμένος στον ΑΝΤ1: δεν μπορούσα να ανατρέψω τη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Text to Speech

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταθέσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη που αφορούν τον Ν. Κοτζιά και σχετίζονται με κακουργήματα.

Καμμένος στον ΑΝΤ1: δεν μπορούσα να ανατρέψω τη Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ του BBC, περί ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας», τόνισε ότι στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ, προσπάθησε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με αφορμή το Σκοπιανό θέλουν να πάρουν πίσω το αίμα τους για τον χαμένο εμφύλιο μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια συνειδητή επιλογή για 4 χρόνια, με στόχο να έρθει η σταθερότητα στη χώρα και να επιτευχθεί η έξοδος από τα μνημόνια.

Το ότι η συνεργασία αυτή κατέληξε στη διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος το απέδωσε σε μια αυθαίρετη ερμηνεία του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, με τη συναίνεση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του από τη ΝΔ επειδή ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ψήφισε το τρίτο, απάντησε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαπραγματεύτηκε επί 6 μήνες «στα άκρα» και κατέληξε σε μια συμφωνία με τους δανειστές, την οποία έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο του 2015 κι έλαβε την έγκριση του.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι επέλεξε να φύγει από την Κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών ξέροντας το πολιτικό κόστος που θα πληρώσει και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, είπε ότι η άποψη πως θα μπορούσε να ρίξει την Κυβέρνηση υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ, είναι μύθος.

Όπως είπε, η Κυβέρνηση δεν θα έπεφτε γιατί δεν θα συμπληρωνόταν ο αριθμός των 151 βουλευτών που θα την στήριζε, αλλά παράλληλα η αποχώρηση του θα αποτελούσε τροχοπέδη στην έξοδο από τα μνημόνια και σε άλλα θετικά μέτρα που λήφθηκαν. Τέλος υποστήριξε ότι ακόμα και στην περίπτωση που έπεφτε η Κυβέρνηση και ερχόταν η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα άλλαζε τίποτα και θα υπόγραφε συμφωνία με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης πως θα του ήταν εύκολο να φύγει σαν ήρωας από την Κυβέρνηση για το Σκοπιανό και να έπαιρνε στις εκλογές 15%, αλλά επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης.

Επίσης ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες θα καταθέσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη που σχετίζονται με τον κ. Κοτζιά και αφορούν κακουργηματικές πράξεις. 

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ερωτηθείς για το δάνειο του κ. Πολάκη, είπε ότι μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά στον κ. Πολάκη για αυτά που λέει, αλλά είναι γνήσιος. Επίσης αναρωτήθηκε «ποιος μιλάει για τον Πολάκη;», αναφερόμενος στα δάνεια που έχει πάρει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η κυρία Σπυράκη στην οποία αναφέρθηκε ονομαστικά.

VIDEO