Γενικά

13 Μαρτίου 2019 18:31

“Διαζύγιο” Μώραλη - Κόκκαλη για το… φλερτ με το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Text to Speech

Τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την ενόχληση του Δημάρχου Πειραιά και η παραίτηση Κόκκαλη μέσω... facebook. Η απάντηση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

“Διαζύγιο” Μώραλη - Κόκκαλη για το… φλερτ με το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στον Πειραιά με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τον Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις φήμες, ο Γιάννης Μώραλης, με ανακοίνωσή του, αποφάσισε να καλέσει τον Πέτρο Κόκκαλη να αποσαφηνίσει τη θέση του για το αν όντως θα είναι ή όχι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, και αν είναι θα πρέπει να παραιτηθεί. 

«Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού.», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής».

Μετά από λίγη ώρα και μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε πως παραιτείται άμεσα από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Πέτρος Κόκκαλης - facebook - παραίτηση

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Πέτρος Κόκκαλης στο Facebook: 

«Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά. 

Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων». 

Απάντηση της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» στον Πέτρο Κόκκαλη

Ανακοίνωση- απάντηση, στις αιχμές που άφησε κατά την αποχώρησή του ο Πέτρος Κόκκαλης από την παράταξη «Πειραιάς Νικητής», εξέδωσαν δημοτικοί σύμβουλοί και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Πειραιά. 

«Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη. O "Πειραιάς Νικητής" είναι μια παράταξη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί συλλογικά και οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από διαδικασίες με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, έναν τρόπο λειτουργίας για τον οποίο ουδέποτε άλλωστε εξέφρασε οποιαδήποτε ένσταση».

«Ο "Πειραιάς Νικητής" δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια, με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσει το συμφέρον μόνο της πόλης του Πειραιά και των Πειραιωτών απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική η οποία το υπονομεύει», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Την συγκεκριμένη ανακοίνωση υπογράφουν 26 δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, ωστόσο, μέσα σε αυτούς δεν είναι ο Γιάννης Μώραλης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO