Πολιτική

14 Σεπτεμβρίου 2019 19:36

“Δυναμιτίζει” το πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Novartis

Διάβασέ μου το...

H Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει άμεσα ή όχι στη συγκρότηση είτε εξεταστικής, είτε προανακριτικής επιτροπής.

“Δυναμιτίζει” το πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Novartis
-

“Μπαρούτι” μυρίζει το πολιτικό σκηνικό μετά τις καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα Αγγελή για την υπόθεση της Novartis. Οι καταγγελίες ότι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνεπικουρούμενοι από ανώτατους δικαστικούς ύφαιναν σχέδιο για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων, άναψε φωτιές. Ρεβανσισμό καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ρεβάνς, ούτε αντεκδίκηση… Εγώ αν ήμουν ο Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές  βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του» απάντησε, μέσω του ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης . 

«Όλα στο φως»

Η δικογραφία διαβιβάζεται σφραγισμένη στη Βουλή η οποία έχει τον κύριο λόγο για την διερεύνηση των καταγγελιών, από την ανάποδη πλέον πλευρά.  

«Αν κρίνουν οι πολιτικοί μας συνομιλητές ότι υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά τα οποία πρέπει να ψαχτούν, βεβαίως εμείς λέμε όλα στο φως», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο “Πρακτορείο”. 

Nα έρθουν όλα στο φως ζητά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον περιβόητο Ρασπούτιν. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί πειθαναγκάστηκαν από τον επονομαζόμενο Ρασπούτιν να ασκηθούν διώξεις κατά πολιτικών προσώπων. Εισαγγελείς με τη σειρά τους, όπως κατήγγειλε ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, φέρεται να τους ασκούσαν πιέσεις να κατονομάσουν πολιτικά πρόσωπα ως δωρολήπτες.

Την ίδια ώρα το Πρώτο Θέμα αποκαλύπτει την ύπαρξη γιάφκας σε κτίριο κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία, στο οποίο προστατευόμενοι μάρτυρες δέχονταν πιέσεις να δώσουν πολιτικά πρόσωπα. 

«Κάποιοι φρόντισαν να καταδείξουν ως ενόχους, ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, αλλά κάποιοι φρόντισαν να τους βάλουν στο κάδρο των λεγόμενων ενόχων», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.  

Άνοιξε ο "ασκός του Αιόλου" στη Δικαιοσύνη

Εκρηκτικό είναι το κλίμα και στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Η κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία με τη σειρά της τον κατηγορεί για παρεμβάσεις και στο προσκόμματα στο έργο της, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί αν η κυβερνητική πλειοψηφία προχωρήσει άμεσα ή σε μέλλοντα χρόνο στη συγκρότηση εξεταστικής ή  προανακριτικής επιτροπής ώστε να μην κυριαρχήσει η υπόθεση της Novartis έναντι άλλων πρωτοβουλιών.