Πολιτική

03 Μαρτίου 2021 10:12 Τελευταία ενημέρωση : 03 Μαρτίου 2021 16:40

Πελώνη: Κωδικός 6 μόνο με τα πόδια

Διάβασέ μου το...

Πότε «βλέπει» ομαλοποίηση και πότε άνοιγμα της αγοράς η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πελώνη: Κωδικός 6 μόνο με τα πόδια
-

Στις αλλαγές που «έρχονται» στις μετακινήσεις αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε συνέντευξή της ,στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη, μια πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο γιατί γίνεται σε πολλές περιπτώσεις κατάχρηση.

Τόνισε πως, το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου και πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στις 11:00 για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Επανάλαβε ότι προτεραιότητα παραμένουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων και αναφερόμενη στην πορεία του εμβολισμού εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η κατάσταση θα είναι καλύτερη από τον Απρίλιο.

 «Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», ανέφερε μεταξύ άλλων.  

Ιδιαίτερη έκκληση έκανε και για αύριο, Τσικνοπέμπτη, ζητώντας να παραμείνουμε με την κοντινή «κοινωνική μας φούσκα». 

Ερωτηθείσα για τις πορείες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, τις χαρακτήρισε «ανεύθυνες», ενώ ιδιαίτερα για την υπόθεση Κουφοντίνα, δήλωσε πως δεν τον αναγκάζει η κυβέρνηση να συνεχίσει την απεργία πείνας και μπορεί να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα.

Ιδιαίτερα δε για τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» ανέφερε πως είναι αδιανόητες και προσβλητικές και με την σιωπή του ο κ. Τσίπρας είναι σαν να το αποδέχεται. 

«Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο. Περιοριστικά μέτρα χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη όσων πλήττονται. Η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τη φωνή των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που συνεχώς φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας. Η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωση της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει «Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται πια εκτός ελέγχου. Η πολιτική της Κυβέρνησης για lockdown ακορντεόν αποδείχθηκε καταστροφική. Για την υγεία, την οικονομία, τους εργαζόμενους. Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τώρα τα Νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους. Επιμένουν σε λύσεις -μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει. Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού. Ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι μεγάλος και δύσκολος. Με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Χρειάζεται Εθνικό σχέδιο, αποτελεσματικό. Με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις. Έχω ζητήσει εδώ και ένα μήνα να γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Η Κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες».

Το ΚΚΕ, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η μετατροπή του ΕΣΥ στην Αττική σε σύστημα μιας νόσου, έχει πλέον και την επίσημη σφραγίδα της κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξάπλωση μιας νέας “παράλληλης” πανδημίας, η οποία αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα υγείας. Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό, αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό. Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς κ.α, ούτε να συμβάλει στην εξεύρεση επιπλέον νοσοκομειακών κλινών, κλινών ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού».

«Βασική προϋπόθεση για ένα «έξυπνο lockdown» είναι να σχεδιαστεί από έξυπνους ανθρώπους. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι διαθέτει ανθρώπους που όχι μόνον δεν διαθέτουν την ανάλογη εξυπνάδα, αλλά στερούνται και της στοιχειώδους λογικής. Δυστυχώς παίζουν με την νοημοσύνη και τις ζωές όλων των Ελλήνων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ