Γενικά

10 Απριλίου 2017 16:07

Φόβοι για βεντέτα μετά τη δολοφονία του 23χρονου στα Ανώγεια

Text to Speech

Σε κλίμα σπαραγμού η κηδεία του Μανόλη Στρατάκη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό. Τι προηγήθηκε του φονικού.

Φόβοι για βεντέτα μετά τη δολοφονία του 23χρονου στα Ανώγεια

Το τελευταίο αντίο θα πουν στις 4 το απόγευμα τα Ανώγεια στον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη, που έφυγε μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς για κτηματικές διαφορές.

Το σπίτι της οικογένειας του 54χρονου δράστη είναι ακριβώς δίπλα στο σπίτι της οικογένειας του θύματος, τον οποίο θρηνούν οι γονείς του και τα τρία αδέρφια του.   

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ,αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του ότι  γειτνίαζαν τα σπίτια των εμπλεκόμενων, η θέση στην οποία υπήρχαν τα βοσκοτόπια και χρησιμοποιούσε η οικογένεια του δράστη, οδηγούσαν τα μέλη της υποχρεωτικά στο να περνούν μέσα από τα βοσκοτόπια που χρησιμοποιούσε η οικογένεια του θύματος οπότε και η τριβή ήταν καθημερινή.

Κρήτη - Ανώγεια - Μανόλης - πυροβολισμός - κηδεία

Οι έρευνες από την αστυνομία

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ανακοίνωση από την αστυνομία βρίσκονται σε  εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 54χρονου που φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη του θανάσιμου τραυματισμού σε βάρος του 23χρονου και ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.

Κατά πληροφορίες 2 ώρες πριν το αιματηρό συμβάν οι οικογένειες είχαν και πάλι λογοφέρει. Έτσι την ώρα της διέλευσης της οικογένειας του δράστη για τα δικά της χωράφια από την περιοχή όμως που ήταν οι συγγενείς του θύματος και εκείνη την ώρα τυροκομούσαν, υπήρξε νέος διαπληκτισμός μόνο που αυτήν την φορά μίλησαν τα όπλα με την τραγική  για όλους κατάληξη και τον θάνατο του 23χρονου.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες στην ανταλλαγή πυροβολισμών πρέπει να ενεπλάκησαν, 7 άτομα, 4 από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη.

Κρήτη - Ανώγεια - Μανόλης - πυροβολισμός - κηδεία

Ο φόβος της βεντέτας

Θύμα και δράστης έχουν συγγενική σχέση , ενώ φέρεται να υποστηρίζεται από την πλευρά του τελευταίου ότι δέχτηκε πυροβολισμό. Στο χωριό υπάρχει έντονος φόβος για αντίποινα με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέλη του θύματος έχουν γαζώσει σπίτια από το ευρύ οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, γεγονός που κατά πολλούς ίσως και να αποτελούν ενδείξεις για την αρχή μίας βεντέτας .

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, όχι όμως στο βαθμό του φονικού.

Το κλίμα στο χωριό είναι πολύ βαρύ, υπάρχει βουβαμάρα," αναφέρει κάτοικος στο neakriti.gr προσθέτοντας ότι "είναι κρίμα και άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο."

Ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των τοπικών παραγόντων και για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη  στην περιοχή ενώ σήμερα θα γίνει και αυτοψία στο χώρο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο.

Κρήτη - Ανώγεια - Μανόλης - πυροβολισμός - κηδεία

Κρήτη - Ανώγεια - Μανόλης - πυροβολισμός - κηδεία

Κρήτη - Ανώγεια - Μανόλης - πυροβολισμός - κηδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO