Γενικά

19 Οκτωβρίου 2018 13:23

Σβάστικες στο στέκι του “Ρουβίκωνα” στη Φιλοσοφική (εικόνες)

Text to Speech

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ανοιχτή σήμερα η Σχολή.

Σβάστικες στο στέκι του “Ρουβίκωνα” στη Φιλοσοφική (εικόνες)

Το σύμβολο του φασισμού καλύπτει από σήμερα το πρωί τα συνθήματα του Ρουβίκωνα στον επίμαχο χώρο στη Φιλοσοφική Σχολή που έχει καταλάβει η αναρχική συλλογικότητα από την περασμένη εβδομάδα.

Οι πρυτανικές Αρχές ζήτησαν την απομάκρυνση των μελών του Ρουβίκωνα από το χώρο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ακαδημαϊκή συλλογικότητα και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Καθώς οι καταληψίες δεν αποχώρησαν, η Σχολή άνοιξε σήμερα, μετά το χθεσινό λουκέτο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ χθες με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων αναφορικά με την παρουσία μελών του «Ρουβίκωνα» σε χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Εισαγγελέας του ΑΠ έστειλε έγγραφη παραγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αδικήματα όπως η διατάραξη κοινής ειρήνης που μεταφράζεται σε παραβίαση της πανεπιστημιακής τάξης.

Ρουβίκωνας - φιλοσοφική - post - facebook

Η προκαταρκτική εξέταση θα ανατεθεί σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες δράσης του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή. 

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής

"Σήμερα το πρωί, εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), εισήλθαν στον χώρο της Σχολής, ανέγραψαν συνθήματα με την επωνυμία ΕΣΑ και σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και στους τοίχους της αίθουσας 516 καθώς και σε παρακείμενους χώρους. Προέβησαν επίσης σε ρίψη σχετικού έντυπου υλικού.

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής καταδικάζει έντονα τις συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συνδέονται με την πρόσφατη κατάληψη του εν λόγω χώρου από την «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας». Δεδομένης της παρατηρούμενης κλιμάκωσης, προκαλείται μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια φοιτητών/φοιτητριών, εργαζομένων και υποδομών της Σχολής.

Η Κοσμητεία απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής και να αποχωρήσει αμέσως από αυτήν."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO