Δικαιοσύνη

06 Δεκεμβρίου 2018 11:39

Εισαγγελείς: Ανεύθυνες απειλές μηνύσεων δε πτοούν την εκτέλεση των καθηκόντων μας

Text to Speech

Τι απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Εισαγγελείς: Ανεύθυνες απειλές μηνύσεων δε πτοούν την εκτέλεση των καθηκόντων μας

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απαντά σε όσα έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της πως με τη διατύπωση κριτικής με πρόσχημα την έκφραση γνώμης επιχειρείται χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

“Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι  η εκτόξευση απειλών  κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν  τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας.

Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων.”

VIDEO