Γενικά

29 Ιανουαρίου 2019 16:17

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Καστοριά μετά την επιδημία γαστρεντερίτιδας

Text to Speech

Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα στο Άργος Ορεστικό. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Καστοριά μετά την επιδημία γαστρεντερίτιδας

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα δεδομένα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις τελευταίες ώρες το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση. Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό της διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τo ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

VIDEO