Παιδεία-Θρησκεία

28 Φεβρουαρίου 2019 08:16

Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης και πάλι η Μητρόπολη Καλαβρύτων

Text to Speech

Εισαγγελική έρευνα για αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο…

Στο “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης και πάλι η Μητρόπολη Καλαβρύτων

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσίευμα του tempo24news, σύμφωνα με το οποίο γηροκομείο που υπάγεται στη Μητρόπολη Καλαβρύτων έδιωξε υπερήλικα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος,

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπερήλικας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο όπου και μεταφέρθηκε για φιλοξενία. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος, ενώ, παράλληλα, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο.

VIDEO