Κοινωνία

15 Σεπτεμβρίου 2019 13:15 Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτεμβρίου 2019 17:22

Μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εκκένωση ενός ξενοδοχείου και κατοικιών σε δύο χωριά.Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες. Σε αρκετά μέτωπα η μάχη των πυροσβεστών.

Μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο (εικόνες)
-

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική, δύσβατη περιοχή στην Λιθακιά Ζακύνθου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα.

Γύρω στις 14:30 η πυρκαγιά έφθασε στο Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού. Ωστόσο, ένα από τα σπίτια παραδόθηκε στις φλόγες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο, είχε όμως εκκενωθεί εγκαίρως.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν περίπου 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μετέφεραν σε άλλο ξενοδοχείο, της ίδιας επιχείρησης, στην περιοχή του Καλαμακίου.

φωτιά - ξενοδοχείο - Κερί

φωτιά - ξενοδοχείο - Κερί

φωτιά - ξενοδοχείο - Κερί


Στην περιοχή έσπευσαν και εναέρια μέσα, για ρίψεις νερού απο αέρος, προκειμένου να μην φτάσουν στα σπίτια οι φλόγες.

Σκάφη του Λιμενικού, με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται ήδη στη Λίμνη Κερίου, ώστε αν χρειαστει να απομακρυνθούν με αυτά κάτοικοι της περιοχής.

Ζάκυνθος - φωτιά - σπίτι

Συνολικά, στις εστίες της φωτιάς επιχειρούν, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τους οποίους συνδράμιουν υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Ζακύνθου.

Μεγάλο βάρος της επιχείρησης πυρόσβεσης "σηκώνουν" τα εναέρια μέσα που εκτελούν απο το μεσημέρι, ρίψεις νερού, που ειναι συνολικά 5 Canadair, 2 αεροσκάφη τύπου PZL και 2 ελικόπτερα.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο και προς το χωριό Αγαλάς. Γύρω στις 16:00 ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδίου προληπτικής εκκένωσης του Αγαλά και του Κεριού, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Όπως μεταδίδουν τοπικοί ενημερωτικοί ιστότοποι, η Αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα 5 μποφόρ και πνέουν στο νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

φωτιά - Ζάκυνθος

φωτιά - Ζάκυνθος

φωτιά - Ζάκυνθος

φωτιά - Ζάκυνθος

φωτιά - Ζάκυνθος

 φωτιά - Ζάκυνθος - Λιθακιά

φωτιά - Ζάκυνθος - Λιθακιά

φωτιά - Ζάκυνθος - Λιθακιά

φωτιά - Ζάκυνθος - Λιθακιά

Φωτογραφίες: imerazante.gr, ermisnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ