Κοινωνία

13 Νοεμβρίου 2019 20:35

Κακοκαιρία “Βικτώρια”: εικόνες καταστροφής από τις ισχυρές καταιγίδες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλες καταστροφές και κατολισθήσεις στην Κρήτη. Τις πληγές τους μετρούν Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αττική.

Κακοκαιρία “Βικτώρια”: εικόνες καταστροφής από τις ισχυρές καταιγίδες (βίντεο)

Στο έλεος της κακοκαιρίας “Βικτώρια” βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και την Κρήτη, όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην Κεφαλονιά όλο το βράδυ δε σταμάτησε λεπτό να βρέχει και οι δρόμοι στην Αγία Ευφημία μετατράπηκαν σε φουσκωμένα ποτάμια λάσπης, με τους κατοίκους να βρίσκονται επί ποδός. Το πρωί, το χωριό Νύφι αποκλείστηκε από τόνους λάσπης και πέτρες, κλείνοντας τους δρόμους και προκαλώντας ζημιές. Όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από έναν μήνα…

Κεφαλονιά - Νύφι - ζημιές - κακοκαιρία

Σε πολλά σπίτια οι πέτρες έφτασαν στα μπαλκόνια και στις σκεπές, με τους κατοίκους να μη μπορούν να βγουν από την πόρτα τους.

Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα - καθίζηση δρόμου

Από τη μανία των στοιχείων της φύσης χτυπήθηκε άγρια η Κέρκυρα. Σπίτια πλημμύρισαν στον Άγιο Γεώργιο, στο Φαλιράκι κατέρρευσε η θρυλική ξύλινη γέφυρα, ενώ καθίζηση υπέστη ο δρόμος στην Παλαιοκαστρίτσα. Μετά από πολύωρες προσπάθειες της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκε ένας 40χρονος που είχε αποκλειστεί σε δύσβατη χαράδρα της περιοχής Άνω Κορακιάνας.

Κέρκυρα - αφρός - θάλασσα

Η “Βικτώρια”… μαστίγωσε το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη, με τη θάλασσα να βγαίνει στους κεντρικούς παραλιακούς δρόμους και την ορατότητα να είναι σε αρκετές περιπτώσεις μηδενική.

Στους Οθωνούς, οι κάτοικοι έψαχναν το πρωί να βρουν στην παραλία τις βάρκες τους, που είχαν παρασυρθεί από τα μανιασμένα κύματα.

Οθωνοί - κακοκαιρία

Άγιο είχαν οι επιβάτες λεωφορείου στην Πάτρα, μιας και ακριβώς δίπλα τους, ένα δέντρο ξεριζώθηκε σε στάση επί της οδού Μαιζώνος.

Στην Αργολίδα η νύχτα έγινε μέρα από τους δεκάδες κεραυνούς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι “καθήλωσαν” τα πλοία σε Ρίο και Αντίρριο.

Κακοκαιρία - Κρήτη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν τα Χανιά της Κρήτης. Στον Αλικιανό υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που είχε στηθεί στον Κερίτη, ενώ οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Κακοκαιρία - Κρήτη

Στο Τυμπάκι του Ηρακλείου, μαθητές Λυκείου εγκλωβίστηκαν στο πλημμυρισμένο σχολείο τους και τοποθέτησαν καρεκλάκια στην αυλή, σχηματίζοντας γέφυρα, για να απομακρυνθούν.

Γερά νεύρα έπρεπε να έχουν οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Εξαιτίας των καταιγίδων, πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοικαι τα ακινητοποιημένα οχήματα σχημάτιζαν ατελείωτες ουρές. 

Προβλήματα λειτουργίας παρουσιάστηκαν το απόγευμα στη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1225 (Αεροδρόμιο - Πειραιάς) ακινητοποιήθηκε στο Κορωπί λόγω διακοπής της γραμμής επαφής της ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, έγινε μονοδρόμηση γραμμής και κατάργηση των δύο τελευταίων δρομολογίων στο τμήμα Λιόσια - Κορωπί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ