Κοινωνία

17 Αυγούστου 2021 09:11 Τελευταία ενημέρωση : 17 Αυγούστου 2021 10:09

Φωτιά στα Βίλια: Καρέ - καρέ η εκκένωση γηροκομείου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από την εκκένωση του γηροκομείου, από όπου απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε αυτό.

Φωτιά στα Βίλια: Καρέ - καρέ η εκκένωση γηροκομείου (εικόνες)
-

Δραματική είναι η κατάσταση από τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων, όπου τη νύχτα εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα) και το γηροκομείο "Παναγιά Φανερωμένη", καθώς οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο πλησίασαν την κατοικημένη περιοχή καίγοντας πυκνό παρθένο πευκοδάσος και δυσπρόσιτο στο όρος Πατέρα.

Ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζίεξασφάλισαν αποκλειστικά πλάνα από την εκκένωση του γηροκομείου, από όπου απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε αυτό.

Η εκκένωση έγινε στις 04.30 το πρωί της Τρίτης και οι τρόφιμοι του γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο με λεωφορείο που βρέθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και  άλλοι δύο, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας. Οι υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί χθες σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου) έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα νεότερα για την υγεία του μετά το ισχαιμικό επεισόδιο

Τσιτσιπάς για κορονοϊό: Δεν κάνω το εμβόλιο, μέχρι να γίνει υποχρεωτικό

Φωτιά στην Κερατέα: σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ