Κοινωνία

09 Μαρτίου 2023 13:41 Τελευταία ενημέρωση : 09 Μαρτίου 2023 21:38

Τραγωδία στα Τέμπη: Διώκονται ποινικά ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και δύο σταθμάρχες

Διάβασέ μου το...

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά τριών προσώπων για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Τραγωδία στα Τέμπη: Διώκονται ποινικά ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και δύο σταθμάρχες
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά τριών προσώπων για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Στο κάδρο των υπευθύνων μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών, αλλά και οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι έπρεπε να είναι στο πόστο τους έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. 

Στην κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια δύο μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα πάντως ο κατηγορούμενος πλέον επιθεωρητής είχε επιρρίψει ευθύνες και στον 59χρονο προφυλακισμένο σταθμάρχη αλλά και στο μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στην μοιραία αμαξοστοιχία.

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα ήδη βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρχει για τη συνομιλία του προϊσταμένου της αμαξοστοιχίας 2597 που προσέγγισε το σταθμό της Λάρισας μία ώρα πριν το δυστύχημα και υποχρεώθηκε από το σταθμάρχη σε οπισθοπορεία.

Οι 21 Εφέτες της Λάρισας αναμένεται να αποφασίσουν αύριο  αν η διερεύνηση θα ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρούν κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων. 

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης

Τραγωδία στα Τέμπη: Φοιτητής περιγράφει στον ΑΝΤ1 πώς σώθηκε

Long Covid: Πόσο πιθανό είναι να εμφανιστεί μετά από από λοίμωξη Όμικρον

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ