Κοινωνία

20 Απριλίου 2024 06:36

Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του

Διάβασέ μου το...

Η εξαφάνιση του έφηβου έχει σημάνει “συναγερμό” σε δύο χώρες. Που εντοπίστηκαν τελευταία φορά τα ίχνη του. Τι αναφέρει “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του
-

(εικόνα αρχείου)

Λήξη συναγερμού για τον 17χρονο που είχε εξαφανιστεί από το κέντρο της Αθήνας, καθώς ο νεαρός εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. 

Η ανακοίνωση από "Το Χαμόγελο του Παιδιού":

"Στις 20/04/2024, πρωινές ώρες βρέθηκε στα εκδοτήρια του σταθμού Αττική ο Nevio (ον.) Lotscher (επ.) 17 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 19/04/2024 βραδινές ώρες από το Μοναστηράκι στην Αθήνα και είναι καλά στην υγεία του.

Συγκεκριμένα, ευαισθητοποιημένος πολίτης που αναγνώρισε τον ανήλικο χάρις το Amber Alert, ειδοποίησε την Άμεση Δράση και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο τμήμα όπου και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι o ανήλικος είναι στο φάσμα του αυτισμού, κατάγεται από την Ελβετία και βρίσκεται στην Ελλάδα με συγγενικό του πρόσωπο μόλις τρεις ημέρες. Συνεπώς, καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του ανηλίκου διαδραμάτισε τόσο η έγκαιρη ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert όσο και η ενεργοποίηση την Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» για την κινητοποίηση των πολιτών. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Nevio (ον.) Lotscher (επ.)"

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προσωρήσει στην ενεργοποίηση Amber Alert για 17χρονο από την Ελβετία, που εξαφανίστηκε από το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα από το Μοναστηράκι.

Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει:

"Στις 19.04.2024 και ώρα 20:00, εξαφανίστηκε από το Μοναστηράκι στην Αθήνα, ο Nevio Lotscher,17 ετών, με καταγωγή από την Ελβετία.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση και άμεσα προέβη στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Για την εξαφάνιση έχει κινητοποιηθεί η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού μας.

Ο Νevio έχει καστανά μαλλιά, έχει μπλε μάτια, ύψος 1.70 και κανονικό βάρος.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε σκούρο τζάκετ, γκρι παντελόνι και γκρι crocs.

Οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ και για Apple κινητά εδώ"

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία

Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι