ΗΠΑ - Καναδάς

21 Οκτωβρίου 2015 08:45

Μετακομίζει στο Κατάρ ο 14χρονος που συνελήφθη για ένα αυτοσχέδιο… ρολόι

Text to Speech

Ο Άχμεντ Μοχάμεντ συμμετείχε σε μια "Βραδιά Αστροφυσικής" στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπου συναντήθηκε με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Μετακομίζει στο Κατάρ ο 14χρονος που συνελήφθη για ένα αυτοσχέδιο… ρολόι

Ο έφηβος από το Τέξας που συνελήφθη γιατί έφερε στο σχολείο του ένα αυτοσχέδιο ρολόι που θεωρήθηκε βόμβα θα μετακομίσει στο Κατάρ, είπε η οικογένειά του χθες, λίγες ώρες μετά την συμμετοχή του σε μια "Βραδιά Αστροφυσικής" στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπου τον είχε προσκαλέσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Άχμεντ Μοχάμεντ, 14, ένα αγόρι τρίτης γυμνασίου που έγινε φαινόμενο στο διαδίκτυο για μια σύλληψη που οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι επηρεάστηκε από την προκατάληψη ενάντια στην μουσουλμανική του θρησκεία, δέχτηκε την πρόσκληση από το Ίδρυμα Κατάρ να σπουδάσει στο Πρόγραμμα για Νέους Εφευρέτες.

"Αυτό σημαίνει ότι εμείς, ως οικογένεια, θα μετακομίσουμε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ θα πάρει μια πλήρη υποτροφία για λύκειο και πτυχίο πανεπιστημίου," δήλωσε η οικογένειά του γραπτώς.

Άχμεντ Μοχάμεντ - έφηβος - σχεδίασε ρολόι - Ομπάμα

Ο νεαρός, που ασχολείται με τη ρομποτική και πήγαινε σε γυμνάσιο του Ντάλας, έχει γίνει διασημότητα από τότε που συνελήφθηκε το Σεπτέμβριο. Η οικογένειά του και αυτός ταξιδεύουν από τον Οκτώβριο ανά την υφήλιο για να συναντήσουν επισήμους. Δεν έχει γίνει καμία μήνυση για το επεισόδιο και η αστυνομία στο προάστειο Έρβινγκ του Ντάλας είπε το Σεπτέμβριο ότι εξετάζει τις πράξεις της στο επεισόδιο, όπου η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε την αστυνομία.

Άχμεντ Μοχάμεντ - έφηβος - σχεδίασε ρολόι - Ομπάμα

Ο Ομπάμα συνάντησε για λίγο τον Μοχάμεντ, χαιρετώντας τον με χειραψία, όπως έκανε και με άλλους μαθητές στην εκδήλωση, και τον αγκάλιασε. Μετά τη διάδοση της είδησης της σύλληψής του και της φωτογραφίας που έδειχνε τον μαθητή να φοράει μια μπλούζα της ΝΑΣΑ και χειροπέδες πισθάγκωνα, ο Ομπάμα του είχε στείλει tweet που έλεγε "Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν και σένα να συμπαθήσουν τις επιστήμες. Είναι αυτό που κάνει την Αμερική μεγάλη."

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο, ο Άχμεντ έστειλε το δικό του tweet, λέγοντας, "Ήταν απίστευτο, και τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο Ομπάμα."

VIDEO