Μέση Ανατολή

10 Μαρτίου 2018 14:55

Προέλαση του στρατού του Άσαντ στην ανατολική Γούτα (βίντεο)

Text to Speech

Περικύκλωσαν την Ντούμα και την Χαράστα οι δυνάμεις του Άσαντ. Μέσα στην Γούτα ανθρωπιστική βοήθεια, μετά από χρόνια.

Προέλαση του στρατού του Άσαντ στην ανατολική Γούτα (βίντεο)

Ο στρατός της Συρίας, έχει περικυκλώσει τις πόλεις Ντούμα και Χαράστα στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο στρατός, έχει εντείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις του στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Γούτα, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. Το κεντρικό αυτό τμήμα, βρίσκεται κοντά σε περιοχή που διαχωρίζει την Γούτα, σε δύο τμήματα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο στρατός της Συρίας προωθείται κοντά στις περιοχές Μεσράμπα και Μουντέιρα. Πρόκειται για δύο μικρές πόλεις, που αποτελούν τον τελευταίο σύνδεσμο μεταξύ των βόρειων και νότιων περιοχών στην Γούτα, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Η Τζάις αλ-Ισλάμ και η Φαϊλάκ αλ-Ραχμάν, οι δύο πιο σημαντικές οργανώσεις των ανταρτών στην ανατολική Γούτα, δήλωσαν ότι έχουν προχωρήσει στην διεξαγωγή αντεπιθέσεων κατά τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου ν’ ανακαταλάβουν μερικές από τις περιοχές που έχασαν.

AP - Ανατολική Γούτα - Συρία - ανθρωπιστική βοήθεια

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, χθες, φαίνονται τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από την ανατολική Γούτα στοχεύοντας τους αντάρτες, ωστόσο, έχει καταγραφεί η περίπτωση βομβαρδισμού κτηρίου στο οποίο βρίσκονταν οι διασώστες γνωστοί ως «Λευκά Κράνη».

Η Γούτα βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και χρόνια, όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο καθεστωτικός στρατός του Άσαντ έχει ανακαταλάβει σχεδόν όλα τα εδάφη της περιφέρειας, με συνεχείς βομβαρδισμούς, που στηρίζονται από τη Ρωσία και το Ιράν.

Από το μακελειό έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1000 άτομα, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τουλάχιστον 950 σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες έγινε εφικτό να φτάσουν στις πρώτες γραμμές της Μάχης τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια, που σπανίζει για τους περίπου 400.000 εγκλωβισμένους στην ανατολική Γούτα.

AP - Ανατολική Γούτα - Συρία - ανθρωπιστική βοήθεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO