Τουρκία

24 Απριλίου 2018 22:38

Η Τουρκία παραχαράσσει την ελληνική Ιστορία για να “κερδίσει τουρίστες” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το «έτος Τροίας» και ο …ιπτάμενος «Δούρειος Ίππος» που επιστράτευσε το καθεστώς Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να …κλέψει εντυπώσεις και ταξιδιώτες από την Ελλάδα.

Η Τουρκία παραχαράσσει την ελληνική Ιστορία για να “κερδίσει τουρίστες” (βίντεο)
-

Βλέπουν την άνοδο του ελληνικού τουρισμού οι γείτονες κι ότι η ελληνική ιστορία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και σπεύδουν να το εκμεταλλευθούν. Μετά τους Σκοπιανούς που αναζητούν στην ελληνική ιστορία την ταυτότητά τους και την αλβανική πρόκληση με την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας, όπου εμφάνισαν τον Αχιλλέα, ούτε λίγο ούτε πολύ ως Αλβανό και την Τροία ως αλβανική αποικία, τώρα μπαίνει στον χορό και η Τουρκία.

Ο ίδιος ο Ερντογάν ανακήρυξε το 2018 ως έτος Τροίας. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαφημιστική καμπάνια, από την οποία οι Τούρκοι περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. 

Έβαψαν ένα αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών με τα χρώματα του Δούρειου Ίππου, και το στέλνουν στα πέρατα του κόσμου για να γίνει πραγματικός Δούρειος Ίππος και να κλέψει τουρίστες από την Ελλάδα. Έχουν μάλιστα διακοσμήσει το Μουσείο της Τροίας με γιαλαντζί Τούρκους πολεμιστές που είναι ντυμένοι με αρχαιοελληνικές στολές. 

Στο επικοινωνιακό παιχνίδι μπαίνει και το ομοίωμα του Δούρειου Ίππου που οι παραγωγοί της ταινίας Τροία χάρισαν στον Δήμο των Δαρδανελίων κι εκτίθεται σε τοπικό λιμάνι. Μέσα σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις του τελευταίου καιρού, έχουμε και την οικειοποίηση της ιστορίας μας.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO