Ασία

22 Οκτωβρίου 2018 17:25

H στιγμή του πολύνεκρου εκτροχιασμού τρένου στην Ταϊβάν (βίντεο)

Text to Speech

Τι δείχνουν τα ευρήματα για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο συρμός.  Οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας μεταξύ των νεκρών.

H στιγμή του πολύνεκρου εκτροχιασμού τρένου στην Ταϊβάν (βίντεο)

Σοκ προκαλεί η στιγμή του εκτροχιασμού του «γρήγορου τρένου» στην Ταιβάν, που προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων εκ των επιβατών του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα διπλάσια του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου στο σημείο που βγήκε από τις ράγες, τρέχοντας με 140χλμ/ώρα, ενώ το όριο είναι 75 χλμ/ώρα.

Ακόμη ωστόσο, μένει να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανθρώπινο λάθος ή τεχνική βλάβη, δεδομένου ότι ο μηχανοδηγός, περίπου 20 λεπτά πριν από τον εκτροχιασμό φέρεται να έχει αναφέρει «πολύ χαμηλή πίεση του αέρα στα φρένα».

Ο οδηγός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ακόμη δεν έχει δώσει κατάθεση.

AP - Τρένο - Ταϊβάν

AP - Τρένο - Ταϊβάν

Μεταξύ των νεκρών ήταν οκτώ μέλη μιας οικογένειας που επέστρεφε από γάμο, ηλικίας 9 μέχρι 67 ετών. Από τους περίπου 180 τραυματίες, ακόμη έπτα – από όσους είχαν πάει την Κυριακή – χρειάστηκε την Δευτέρα να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το δυστύχημα αυτό είναι το πλέον θανατηφόρο με τρένο από το 1991, οπότε από σύγκρουση δύο συρμών είχαν σκοτωθεί 31 άνθρωποι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO