Κόσμος

22 Απριλίου 2019 14:36

Κύπρος: Αναζητούνται τα θύματα του “Ορέστη” στο “φρεάτιο του τρόμου”

Text to Speech

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται αυτή του 35χρονου στρατιωτικού στην Κύπρο. Τα ευρήματα και η πορεία των ερευνών.

Κύπρος: Αναζητούνται τα θύματα του “Ορέστη” στο “φρεάτιο του τρόμου”

Σε γρίφο για τις κυπριακές Αρχές εκτυλίσσεται η υπόθεση των δολοφονιών με δράστη τον 35χρονο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.

Μέχρι στιγμής ο διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών έχει ομολογήσει τις δολοφονίες της 38χρονης Μαρί Ρόουζ και της 28χρονης Αριάν, στην οποία φαίνεται πως ανήκει η σορός που εντοπίστηκε επίσης σε φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, το Σάββατο.

Στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο μεταφέρθηκαν εκ νέου οι έρευνες των αρχών όπου ο ύποπτος, Ιλαρχος της Εθνικής Φρουράς, είχε αναφέρει ότι βρίσκεται το εξάχρονο κορίτσι της δολοφονηθείσας, Μαίρη Ρόουζ.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, η ΕΜΑΚ και δύτες επιχειρούν και με τη χρήση φουσκωτού σκάφους. Διενεργούν περιμετρικά έλεγχο με ρομποτική κάμερα σε μια προσπάθεια να συλλεγούν στοιχεία. Στο Ξυλιάτο έφθασε επίσης ασθενοφόρο του στρατού.

Παράλληλα, στο Μιτσερό συνεχίζονται οι έρευνες στο φρεάτιο με τη βοήθεια και του υλικού από τη κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Επί τόπου πήγαν εκ νέου και αξιωματούχοι του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Έχουν συλλέξει δείγματα νερού για ανάλυση προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ν είναι ασφαλές να εισέλθουν στο φρεάτιο άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα κατέγραψε το Σάββατο κάποιες σκιές στο φρεάτιο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, ανασύρθηκε η λίστα με τα εξαφανισμένα πρόσωπα των τελευταίων ετών, όπου περιλαμβάνονται οκτώ ονόματα, πέντε γυναικών και τριών ανδρών. Αυτή είναι που βρίσκεται στο επίκεντρο, εν αναμονή των ιατροδικαστικών εξετάσεων για να εξακριβωθεί ότι η σορός που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ανήκει όντως στην 28χρονη αγνοούμενη από τις Φιλιππίνες.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας

Τη διαβεβαίωση ότι θα διερευνηθούν πλήρως τα ερωτήματα που εγείρονται σε σχέση με την υπόθεση των στυγερών φόνων και θα αποδοθούν ευθύνες, έδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κύριος Χρυσοστόμου πρόσθεσε πως η Δύναμη ούτε υποτιμά ούτε απαξιώνει τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί για τους χειρισμούς της Αστυνομίας.

Χαρακτήρισε το έγκλημα πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, η έκταση του οποίου είναι πρόωρο να εκτιμηθεί, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το εξάχρονο κοριτσάκι, . Όπως εξήγησε, αυτού του είδους εγκλήματα παρουσιάζονται μόνο σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι τα εγκλήματα πρέπει να διερευνηθούν με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, ώστε όταν η υπόθεση έρθει ενώπιον του Δικαστηρίου να έχει αίσια κατάληξη.

Ζήτησε παράλληλα την κατανόηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κυπριακής κοινωνίας, καθότι όπως υπέδειξε, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ