Κόσμος

23 Απριλίου 2019 08:09

“Συναγερμός” για το “φρεάτιο του τρόμου” στην Κύπρο

Text to Speech

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη». Αμετανόητος εμφανίζεται ο δράστης.

“Συναγερμός” για το “φρεάτιο του τρόμου” στην Κύπρο

Αμετανόητος φέρεται να εμφανίστηκε ο 35χρονος στρατιωτικός από την Κύπρο, στις καταθέσεις του για τους στραγγαλισμούς των δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, των οποίων οι σοροί βρέθηκαν σε φρεάτιο στη Λευκωσία.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις δύο δολοφονίες, περιγράφοντας πώς στραγγάλισε τα θύματά του, κατά τη διάρκεια των ερωτικών τους επαφών, καθώς και το πώς ξεφορτώνεται τα πτώματα των θυμάτων του, χωρίς ωστόσο ούτε να δείξει μεταμέλεια, ούτε να διευκρινίσει πόσες δολοφονίες έχει διαπράξει.

Όπως είπε, έδενε τις σορούς για να μπορεί να τις μεταφέρει με ευκολία, ενώ δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την αγνοούμενη 6χρονη κόρη της Μαρί Ρόουζ, η οποία αγνοείται.

Σήμερα ο 35χρονος, που έχει προφυλακιστεί, πήγε συνοδεία αστυνομικών στο σπίτι του, όπου και διενεργήθηκε έλεγχος και οι Αρχές κατέσχεσαν πολλά στοιχεία, κυρίως ηλεκτρονικά. Όπως υποψιάζονται οι Αρχές της Κύπρου, ο δράστης δεν είχε μόνο έναν ψεύτικο λογαριασμό στα social media, αλλά παραπάνω. Μάλιστα, φαίνεται πως συνήθιζε να "ψαρεύει" τα θύματά του, όχι μόνο μέσω διαδικτύου, αλλά και σε μέρη όπου συχνάζουν αλλοδοπές και κυρίως Φιλιππινέζες.

Κύπρος - δολοφονία - Ορέστης

Οι εντατικές επιτόπιες έρευνες των κυπριακών Αρχών, συνεχίζονται παράλληλα, στο μεταλλείο του Μιτσερού και τη λίμνη Ξυλιάτου για τον εντοπισμό του παιδιού παραμένουν άκαρπες, την ώρα που αφενός εικάζεται ότι δεν σκότωσε μόνο τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν, αλλά αρκετές ακόμα που βρίσκονται στη λίστα των αγνοουμένων προσώπων.

Η Αστυνομία της Κύπρου έχει ανασύρει τη λίστα αγνοουμένων και επικεντρώνεται σε γυναίκες, ξένες και κυρίως οικιακές βοηθούς.

Η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε, βρίσκεται στα χέρια των ιατροδικαστών, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1 Κύπρου, δεν υπάρχουν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ταυτότητά της. Η ιατροδικαστική εξέταση θα συνεχιστεί σήμερα.

Παράλληλα, ανεξάντλητες είναι οι έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου χθες χρησιμοποιήθηκε ρομπότ, χωρίς να υπάρξουν όμως ίχνη της 6χρονης Σιέρρα.

Στο «φρεάτιο του τρόμου» όπου έχουν θεαθεί δύο πτώματα, οι έρευνες μοήκαν σε επικίνδυνη τροχιά, αφού το στόμιό του μετακινήθηκε, κάτι που ήταν επικίνδυνο για την ακεραιότητα των ερευνητών. Στο μεταξύ, κατά τις χθεσινές ολοήμερες έρευνες, παρά το ότι ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της δυτικής πλευράς, σε βάθος 130 μέτρων, δεν βρέθηκε ανθρώπινο ίχνος.

Σήμερα στο σημείο έφτασαν ειδικοί, οι οποίοι σταθεροποίησαν το στόμιο και οι έρευνες συνεχίστηκαν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ