Κόσμος

23 Αυγούστου 2019 14:51

Έξι ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες του Ocean Viking

Text to Speech

Τι ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την τύχη των εκατοντάδων ανθρώπων.

Έξι ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες του Ocean Viking

«Καλοδεχούμενο το ότι έχει βρεθεί λύση για τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στο Ocean Viking και ότι όλοι θα μεταφερθούν» σε διάφορες χώρες, έγραψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Twitter, επαινώντας τη Μάλτα επειδή επέτρεψε στο σκάφος να δέσει και στους ανθρώπους που μεταφέρει να αποβιβαστούν εκεί.

Πρόσθεσε πως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία συμφώνησαν να δεχθούν τους μετανάστες. 

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε ότι βρέθηκε ευρωπαϊκή λύση για την αποβίβαση και κατανομή των 356 μεταναστών που βρίσκονται πάνω ατο σκάφος Ocean Viking σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όλοι οι μετανάστες πάνω στο σκάφος» ανθρωπιστικών αποστολών των Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα μεταφερθούν σε ένα στρατιωτικό σκάφος της Μάλτας, θα αποβιβαστούν στη συνέχεια στην ξηρά και θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία", διευκρίνισε ο Μουσκάτ στον λογαριασμό του στο Twitter.   

Το πρωί, οι ΜΚΟ είχαν απευθύνει έκκληση στην διεθνή κοινότητα, αναφέροντας ότι στο πλοίο υπήρχαν τρόφιμα μόλις για πέντε ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ