Κόσμος

05 Νοεμβρίου 2019 12:24 Τελευταία ενημέρωση : 05 Νοεμβρίου 2019 21:49

Τόγκο: αγωνία για τον Έλληνα ναυτικό που απήχθη από πειρατές

Διάβασέ μου το...

Πού εκτιμάται ότι έχουν πάει τους ομήρους οι πειρατές. Το χρονικό της εισβολής στο «ELKA ARISTOTLE».

Τόγκο: αγωνία για τον Έλληνα ναυτικό που απήχθη από πειρατές
-

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ελλάδα τις εξελίξεις γύρω από την πειρατεία σε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο στο Τόγκο, από το οποίο απήχθησαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας ναυτικός.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι απαγωγείς δεν είχαν μιλήσει με τη διαχειρίστρια εταιρεία του «ELKA ARISTOTLE», κάτι που αναμένεται να γίνει σε τουλάχιστον δύο ημέρες, όπως συνηθίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας απηχθής είναι δόκιμος μηχανικός, με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να βρίσκεται σε άμεση επαφή με την οικογένεια του 20χρονου, ώστε να μη διατρέξει κάποιο κίνδυνο. «Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», διερωτήθηκε ο πατέρας του 20χρονου μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές στο Τόγκο, εκτιμούν πως οι πειρατές έχουν πάρει τους ομήρους τους κάπου κοντά στη Νιγηρία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και καμία ένδειξη για τα κίνητρα και τα αιτήματά τους.

ΕΛΚΑ Αριστοτέλης

Οι πειρατές φέρεται να πλησίασαν με ταχύπλοα και να αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα. Κατάφεραν, ωστόσο, να ανέβουν στο πλοίο. Τότε, σήμανε συναγερμός, με τα μέλη του πληρώματος να τρέχουν προς τις καμπίνες για την ασφάλειά τους. Μεταξύ αυτών που δεν πρόλαβαν ήταν ο Έλληνας ναυτικός, ένας Γεωργιανός και δύο Φιλιππινέζοι.

Από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.