Κόσμος

26 Απριλίου 2024 23:59

Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή

Διάβασέ μου το...

Για ποιον λόγο δικαστήριο στη Ρωσία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δημοφιλή σκακιστή.

Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή
-

Δικαστήριο στην περιοχή Κόμι της Ρωσίας εξέδωσε στις 24 Απριλίου ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ, πολιτικό της αντιπολίτευσης και συνιδρυτή του Φόρουμ της «Ελεύθερης Ρωσίας», με την κατηγορία της δημιουργίας και της ηγεσίας μιας τρομοκρατικής ομάδας.

Στον Γκάρι Κασπάροφ απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί κατασκοπείας και τρομοκρατικής δράσης.

Συγκεκριμένα, ο Κασπάροφ συνελήφθη ερήμην, όπως και το πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου Gennady Gudkov, τον συνιδρυτή του Φόρουμ Ελεύθερη Ρωσία Ivan Tyutrin, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητη οργάνωση στη Ρωσία, και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Yevgenia Chirikova, σύμφωνα με το δικαστήριο της πόλης Syktyvkar.

Σύμφωνα με το TASS, οι κατηγορίες που έχουν επαγγελθεί στους τέσσερίς του είναι για ίδρυση και ηγεσία τρομοκρατικής εταιρείας, τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής δραστηριότητας και τη δημόσια δικαίωσή της, αναφέρει το δικαστήριο. «Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των ανακριτικών οργάνων για την προφυλάκιση των Κασπάροφ, Gudkov, Chirikova και Tyutrin ως μέτρο περιορισμού».

Ο παγκοσμίου φήμης σκακιστής απάντησε στην περίεργη σύλληψή του: «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος που έχω συλληφθεί ποτέ», είπε.

«Καλή παρέα, επίσης. Είμαι βέβαιος ότι όλους μας τιμά εξίσου που το τρομοκρατικό κράτος του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα πραγματοποιούσε διώξεις και δολοφονίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση

Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ