Κοινωνία

07 Απριλίου 2019 09:29

“Πνίγηκε” η Σητεία! (εικόνες)

Text to Speech

Εικόνες βιβλικής καταστροφής και ανυπολόγιστες ζημιές συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας.

“Πνίγηκε” η Σητεία! (εικόνες)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής, αντίκρισαν το Σάββατο οι κάτοικοι της Σητείας, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές δημιούργησαν τεράστια προβλήματα.

Το σύνολο σχεδόν των ποταμών και των παραποτάμων της περιοχής υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τεράστιες εκτάσεις γης από την Σητεία μέχρι την Ζήρο και το Μακρύ Γιαλό.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και εκκενώθηκαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας κι αλλού, δρόμοι έκλεισαν για κάποια διαστήματα λόγω κατολισθήσεων και ορμητικών νερών τόσο στο βόρειο οδικό άξονα όσο και το υπόλοιπο δίκτυο του Δήμου Σητείας.

Αγροτικές εκτάσεις έγιναν λίμνες και το κυριότερο χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Υπηρεσίας του Δήμου, Εθελοντών, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας για να απεγκλωβιστούν άνθρωποι σε περιοχές όπως τα Λειβάδια Σητείας, το Πισκοκέφαλο, τα Πιλαλήματα.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες είναι από χρήστες του διαδικτύου

Σητεία - πλημμύρες

Σητεία - πλημμύρες

Σητεία - πλημμύρες

Σητεία - πλημμύρες

Σητεία - πλημμύρες

Αλλά και το Οροπέδιο του Λασιθίου μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη με πλημμυρισμένα σπίτια δρόμους καλλιέργειες και υποδομές, μετά και την χθεσινή νεροποντή που έπληξε για τρίτη φορά φέτος την περιοχή.

Τα εναέρια πλάνα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που είναι τεράστια όχι τόσο από την ένταση της θεομηνίας των τελευταίων ωρών, αλλά από την επανάληψη του καιρικού φαινομένου που λειτούργησε σωρευτικά φέρνοντας του κατοίκους σε πλήρη απόγνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ