Κοινωνία

14 Απριλίου 2019 20:28

Τι απαντούν στον Πάσσαρη οι συγγενείς των θυμάτων του (βίντεο)

Text to Speech

«Θα μπορούσα να τους κοιτάξω στα μάτια» δήλωσε σε συνέντευξή του ο διαβόητος κακοποιός.

Τι απαντούν στον Πάσσαρη οι συγγενείς των θυμάτων του (βίντεο)

Ήταν 16 Φεβρουαρίου του 2001 όταν ο πιο σκληρός Έλληνας κακοποιός Κώστας Πάσσαρης πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς την ώρα της μεταγωγής του από τις φυλακές στο νοσοκομείο. Απέδρασε και έκανε ακόμα έναν φόνο και σωρεία από ένοπλες ληστείες και κατάφερε να διαφύγει στη Ρουμανία. Μετά  από ακόμα 2 φόνους εκεί οι ρουμάνικες αρχές τον συνέλαβαν. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε δις ισόβια.  

Δεκαοχτώ χρόνια μετά δηλώνει πως άλλαξε, πως ασπάστηκε το χριστιανισμό και σε πρόσφατη συνέντευξη του λέει πως θα κοίταγε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων.

«Θα μπορούσα να το κάνω. Να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι΄ αυτούς. Είναι δύσκολο πράγμα αλλά θα το έκανα.»

Η οικογένεια του Διονύση Αλεβιζόπουλου, ενός από τα θύματα του Κώστα Πάσσαρη «Ακούμε λόγια προσποίησης αδίστακτου κακοποιού. Δε θα μπούμε ποτέ σε κανένα διάλογο με το δολοφόνο.  Τίποτα δε μπορεί να γυρίσει πίσω τον άνθρωπό μας.  Όσα λέει τώρα ή ανά καιρούς δεν μας αφορούν.  Πρέπει να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα και να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Και αυτό να γίνει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση.»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Αναγνωστάκης δήλωσε «Η οικογένεια έχει τα μάτια της στη δικαιοσύνη και όχι στον Πάσσαρη, την ενδιαφέρει να γίνει η δίκη άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη χωρίς να υπάρχει  κίνδυνος να έρθει η παραγραφή ή η αποφυλάκιση του κακοποιού»

Η δίκη του αδίστακτου δολοφόνου στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Αθηνών έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 17 του μηνός, όμως όπως καταγγέλλει στον Αντέννα  ο συνήγορος της οικογένειας του αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζάτου, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την προσωρινή παράδοση του Πάσσαρη στη χώρα μας για τη δίκη ήταν ατελές καθώς δεν όριζε το χρονικό διάστημα που θα παρέμενε ο κακοποιός στην Ελλάδα και έτσι απορρίφθηκε.

Σήμερα η οικογένεια Αλεβιζάτου κάνει έκκληση  στον Υπουργό δικαιοσύνης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την ολοκλήρωση της έκδοσης και την ταχεία διεξαγωγή της δίκης. 

Ο κακοποιός πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερος από τις ρουμάνικες φυλακές το καλοκαίρι του 2020 KAI εάν έως τότε δεν έχει γίνει η δίκη του για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στην Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής τους.