Πολιτική

15 Απριλίου 2019 22:13

Στα “χαρακώματα” Αποστολάκης – ΝΔ για ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης

Text to Speech

Αντιπολιτευτικά “πυρά” σε διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας…

Στα “χαρακώματα” Αποστολάκης – ΝΔ για ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκαλούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη μείωση της θητείας στους πολύτεκνους, που αφορούν στους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης. 

«Νομοσχέδιο έκτρωμα» το χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και επιτέθηκε στον Ευάγγελο Αποστολάκη συνδέει τη θητεία του με αυτό. «Ο ναύαρχος Αποστολάκης, το βατράχι, να φέρνει διατάξεις για να υπηρετούν λιγότερο και στο Δήμο που ανήκει  η γειτονιά  τους οι αντιρρησίες συνείδησης, ενώ το ποιός θα κρίνεται ανυπότακτος να το καθορίζει επιτροπή στην οποία οι στρατιωτικοί δεν θα είναι πλειοψηφία», είπε, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας που απάντησε ότι δεν δέχεται να του παραδίδει μαθήματα ήθους. 

«Δεν θα σηκώσω το γάντι...Δεν δέχομαι να μου κάνετε μαθήματα ήθους», σχολίασε ο κ. Αποστολάκης, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα μακράς επιτελικής διαδικασίας. 

Το νομοσχέδιο στηρίζει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταψηφίζει η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ η ΔΗΣΥ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Παρών», δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.