Πολιτική

19 Απριλίου 2019 11:28

Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Αναστασιάδη

Text to Speech

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε “τετ-α-τετ” στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Αναστασιάδη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε στη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά, να τονίζει πως είχε μια ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά και την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδο στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο άντρες συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών και επανέλαβε τη βεβαιότητα πως οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ θα πρέπει να παίξουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει.

ΚΥΠΡΟΣ -  ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - - Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα, προσθέτοντας πως η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη. «Αυτό δεν αμφισβητείται αν κάνει κάποιος τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αν δει τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας ως προτεραιότητά του την επιστροφή των χιλιάδων νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ