Κόσμος

08 Μαΐου 2019 23:46

Αεροπλάνο διαλύθηκε κατά την προσγείωση (εικόνες)

Text to Speech

Ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης λόγω ισχυρών ανέμων…

Αεροπλάνο διαλύθηκε κατά την προσγείωση (εικόνες)

“Φτερό στον άνεμο” αεροσκάφος της εταιρείας Biman Bangladesh Airlines. Ξέφυγε από τον διάδρομο κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμο της Γιανγκόν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 17 άνθρωποι. 

Το αεροπλάνο Bombardier Dash 8, στο οποίο επέβαιναν 29 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα, αναπήδησε κατά την προσγείωση ενώ στην περιοχή επικρατούσε κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους. 

Ο πρεσβευτής του Μπανγκλαντές στη Μιανμάρ, Μαντζουρούλ Καρίμ Χαν Τσοουντάρι είπε ότι οι 17 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο και δεν κινδυνεύει η ζωή τους, αφού φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα. 

Αεροπλάνο - διαλύθηκε - προσγείωση - Μιανμάρ

Αεροπλάνο - διαλύθηκε - προσγείωση - Μιανμάρ

«Ο βασικός λόγος, όπως μου είπε ο πιλότος, ήταν οι καιρικές συνθήκες, οι πλάγιοι άνεμοι» πρόσθεσε. «Ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί, ξαφνικά το αεροπλάνο αναπήδησε, ανέβηκε προς τα επάνω και έπεσε ξανά με δύναμη», εξήγησε ο πρεσβευτής. Το αεροπλάνο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. 

Ο Σακίλ Μιράτζ, ο γενικός διευθυντής της Biman Bangladesh, δήλωσε επίσης ότι ο καιρός ευθύνεται για το ατύχημα. 

Η εταιρεία πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα τέσσερα δρομολόγια από την Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, για τη Γιανγκόν, την οικονομική πρωτεύουσα της Μιανμάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ