Πολιτική

13 Μαΐου 2019 21:40

Τσίπρας: ο Μητσοτάκης έχει βαθιά αντικοινωνική ατζέντα

Text to Speech

«Οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι. Στις εθνικές δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να τις κερδίσει ο Μητσοτάκης».

Τσίπρας: ο Μητσοτάκης έχει βαθιά αντικοινωνική ατζέντα

Νέες βολές εναντίον του πρόεδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει μια βαθιά αντικοινωνική ατζέντα και πως με το επταήμερο εργασίας εκφράζει ακραία φιλελεύθερη θέση. 

 «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. 

«Προσπάθησε να το διορθώσει φέρνοντας παράδειγμα τον Παπαστράτο. Ακόμα και το '80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει οχτάωρο και πενθήμερο. Και κάθε ώρα παραπάνω είναι ώρα υπερωρίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι «προσπαθεί να διορθώσει κάνοντας γκάφα με τον Παπαστράτο και σήμερα συνέχισε. Εγώ να τον κατηγορήσω για τι; Για την πολική αήθεια;» 

Ο πρωθυπουργός σήκωσε και πάλι το γάντι για το debate στο οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει ο Κυρ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας δηκτικά πως ξέρουν στο επιτελείο του ότι «θα του έφευγαν τέτοια μαργαριτάρια». Εγώ δεν τον μέμφομαι για αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. 

«Στηρίζουμε τους αδύναμους» 

Απαντώντας στην κατηγορία ότι τα μέτρα που εξήγγειλε είναι προεκλογικά υπογράμμισε ότι «κάθε φορά που φέρνουμε ένα θετικό μέτρο, από το 2016 ξεκινήσαμε, λέει ότι είναι προεκλογικά» προσθέτοντας το επιχείρημα ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα». 

«Όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει, αυτά τα χρόνια, ήταν σχεδιασμένες κινήσεις. Θέλαμε όταν βγούμε από τα μνημόνια να έχουμε την ελευθερία να σχεδιάσουμε, έχοντας τον κουμπαρά γεμάτο και αυτό κάναμε. Με βάση αυτά τα χρήματα μπορούμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη τετραετία, αλλά και γιατί μόλις πριν λίγες μέρες ήρθαν οι εκτιμήσεις της Eurostat. Είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση», είπε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως η πολιτική του είναι να στηρίξει τους αδύναμους. «Θεωρούμε ότι ανήκουν σε αυτούς. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι ότι οι συνταξιούχοι είναι στον Καιάδα». 

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα φορολογικά μέτρα και οι παροχές που εξήγγειλε θα επιδράσουν θετικά στην οικονομία και απαντώντας για την πιθανότητα να ακυρωθούν από τους Θεσμούς, ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε». 

«Αθλιότητα να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου» 

Αναφερόμενος στις δηλώσεις για την οικογένειά του τόνισε ότι είναι «αθλιότητα να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια» και επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «αυτό ήταν επιλογή του». «Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου», πρόσθεσε για να σημειώσει εν συνεχεία πως «ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Η κοινή γνώμη είχε εικόνα γι' αυτόν. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο». 

«Έχω δικαίωμα να κρατήσω, έξω από την πολιτική, τις λίγες στιγμές που έχω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου,. Δεν αρνήθηκα ποτέ που πήγα, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι», συμπλήρωσε. 

«Η κριτική που ασκώ στον υιό Μητσοτάκη είναι για τις πολιτικές επιλογές του και πολλές φορές δεν εμφανίζει τον τρόπο με τον οποίο έχει κάποια εισοδήματα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του και εκτίμησε ότι «οι σύμβουλοί του έχουν οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη σε μια πολιτική χωρίς αρχές. Τον οδήγησαν στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ». 

«Ντέρμπι οι ευρωεκλογές» 

«Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά είναι ένα πρόκριμα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές εκλογές θα είναι ντέρμπι, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις εθνικές δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να τις κερδίσει ο Μητσοτάκης». 

Και επισήμανε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια» και υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι μια «μοναδική δημοσκόπηση για να δείξω την μεγάλη απάτη που έχει στήσει ο κ. Μητσοτάκης με όλο αυτό το σύστημα που τον στηρίζει». 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών πρόβλεψε ότι στο τέλος της ημέρας θα έχει πολιτικό όφελος και όχι κόστος, ενώ ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει μια στάση αλλοπρόσαλλη και επιθετική και πως αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου δεν θα γίνουν δεκτές και μίλησε για πιθανές κυρώσεις από Ε.Ε. αν συνεχίσει τις προκλητικές συμπεριφορές.

ΝΔ: ευχόμαστε από τώρα στον κ. Τσίπρα καλές διακοπές

«Στις 26 Μαΐου ο πιο αλαζόνας Πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ ο τόπος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει σε όλες τις κάλπες. Του ευχόμαστε από τώρα καλές διακοπές», σχολίασε, μεταξύ άλλων, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ