Οικονομία

24 Μαΐου 2019 19:00

Ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα “βλέπει” ο Watsa

Διάβασέ μου το...

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα», τονίζει ο επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings Ltd.

Ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα “βλέπει” ο Watsa
-

Ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα “βλέπει” ο Prem Watsa, και εκτιμά πως η χώρα θα ωφεληθεί αν ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στη Eurobank, δήλωσε, στο Bloomberg, αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, επικαλούμενος τις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και τις αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές, αλλά και για την Ελλάδα.

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα -έχει περάσει πολύ δύσκολα, έχει εκλογές», είπε ο Prem Watsa. Υπογράμμισε πως «αν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, όπως μπορεί κάλλιστα να κάνει, τότε θα ωφεληθεί πολύ».

Αναφερόμενος στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, εκτίμησε πως οι εντάσεις με την Κίνα θα αμβλυνθούν, λέγοντας πως «αυτά τα εμπορικά ζητήματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, όταν λυθούν -και η σκέψη μου είναι πως θα λυθούν- ίσως έχουμε αρκετό περιθώριο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης». Χαρακτήρισε, δε, την Ινδία ως «το καλύτερο μέρος» για να τοποθετήσει κανείς χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ