Πολιτική

28 Μαΐου 2019 22:33

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη

Διάβασέ μου το...

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της λήξης στις 30 Ιουνίου της θητείας του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη
-

Να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ , τονίζοντας ότι εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε εθνικές εκλογές δεν νοείται να λάβει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Τζανακόπουλος: η ΝΔ για άλλη μια φορά επιχειρεί χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Μέσω ανάρτησης στο twitter απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - TWITTER

ΚΙΝΑΛ: να μην τολμήσουν αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και απο τον υπεύθυνο Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, που έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κακοποίηση του θεσμού της Δικαιοσύνης και οι καθεστωτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν όπως φαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μείνει στην εξουσία. Είναι απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό να προχωρήσει η Κυβέρνηση στον ορισμό του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διασύροντας και υπονομεύοντας τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Θα βρουν εμάς όπως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι και τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να το κάνουν».

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν με αφορμή και τις πληροφορίες περί συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να προχωρήσει στην επιλογή του νέου Προέδρου και του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από τη λήξη της θητείας τους στις 30 Ιουνίου.