Κοινωνία

31 Μαΐου 2019 11:28

Στα χέρια της Αστυνομίας ανήλικοι που λήστευαν βενζινάδικα

Διάβασέ μου το...

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές. Με ποιο τρόπο πραγματοποιούσαν τις ληστείες.

Στα χέρια της Αστυνομίας ανήλικοι που λήστευαν βενζινάδικα

Εγκληματική ομάδα νεαρών που διέπραττε κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων με τη μέθοδο της απασχόλησης εξαρθρώθηκε από τις Αρχές. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 14, 15, 17 και 27 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι δράστες κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς στα Διόδια Αφιδνών και μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Τα μέλη της ομάδας εισέρχονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, κάποιο εξ αυτών προσποιούμενοι τους πελάτες απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα οι συνεργοί τους κατευθύνονταν στα ταμεία κι εφόσον οι συνθήκες το ευνοούσαν αφαιρούσαν τις εισπράξεις και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 3 κλοπές από πρατήρια υγρών καυσίμων, στις περιοχές της Γλυφάδας, των Καμινίων  και της Ευβοίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Κατασχέθηκαν το  ΙΧ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, το χρηματικό ποσό των 506,80 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.