Πολιτική

02 Ιουνίου 2019 20:34 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουνίου 2019 21:03

Η Φώφη Γεννηματά στον ΑΝΤ1 για το “ρήγμα” στο Κίνημα Αλλαγής

Διάβασέ μου το...

Τι απαντά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στον Νίκο Χατζηνικολάου για την κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την πορεία προς τις εκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά στον ΑΝΤ1 για το “ρήγμα” στο Κίνημα Αλλαγής
-

Αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά, μετά την ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εμφανίστηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας αιχμές για… ζήτημα ηθικής όσον αφορά την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Οι απουσίες σε αυτήν την μάχη διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το σενάριο συμμετοχής σε μία κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Νέα Δημοκρατία.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω να δώσω καμία εξήγηση», είπε η Φώφη Γεννηματά για το “θερμό επεισόδιο” με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά την απόφασή της να θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, ένα πρόσωπο, που κατά την Χαριλάου Τρικούπη, σηματοδοτεί την διεύρυνση του Κινήματος Αλλαγής. «Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, στους ψηφοφόρους που είναι απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε. Επεσήμανε πως το Επικρατείας έχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό και ότι δεν αποτυπώνει την προσφορά στο χθες, αλλά το πού θέλει να πάει το κόμμα αύριο. Αναγνώρισε την σημαντική προσφορά του κ. Βενιζέλου στην χώρα και στην παράταξη, ωστόσο υπογράμμισε πως τα στελέχη «αξιολογούνται και για την ηθική τους».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως τα σενάρια αυτά είναι «όχι απλώς ανυπόστατα, αλλά υποβολιμαία». «Πρέπει να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις», είπε και χαρακτήρισε «αχταρμά» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε ο προοδευτικός πόλος», διεμήνυσε.

Φώφη Γεννηματά - ΑΝΤ1

Όταν ρωτήθηκε για το εάν την φοβίζει να βρίσκεται εκτός ένας πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να επικαλείται και τις αντιδράσεις Σημίτη, η Φώφη Γεννηματά απάντησε «Με φοβίζει περισσότερο να στέλνουμε θολά και λάθος μηνύματα».

Υπεραμύνθηκε της επιλογής της να τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, τονίζοντας στηρίζει την επιλογή για διεύρυνση και ανανέωση.

Υποστήριξε πως το Κίνημα Αλλαγής δέχθηκε έναν “βρώμικο πόλεμο”, με εξαγορές στελεχών και ανεντιμότητες, αλλά κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές Εκλογές, διαπίστωσε πως «ο κόσμος ψήφισε με τεράστιο θυμό και επιθυμία να απαλλαγεί από αυτήν την Κυβέρνηση». Η κ. Γεννηματά είπε, μεταξύ άλλων, πως «μας έχει φορέσει θηλιά στον λαιμό και συμπεριφέρεται ως καθεστώς», ότι «έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις» και ότι «ασελγεί σε βάρος της παράταξης μέσα στην οποία μεγάλωσα».

«Ήρθε η ώρα να λογαριαστούμε», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Οι απουσίες σε αυτήν την μάχη διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι του είχε προτείνει να είναι υποψήφιος σε όποια Περιφέρεια ήθελε.

Η κ. Γεννηματά απέφυγε να πάρει θέση σε ερώτηση για το αν θα μετάσχει σε Κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. «Η συζήτηση για την  επόμενη μέρα οφείλει να γίνει την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μία υπεύθυνη αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «όπως δεν ήταν υπεύθυνη Κυβέρνηση, έτσι δεν θα είναι και υπεύθυνη αντιπολίτευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ