Παράξενα

10 Ιουνίου 2019 16:37

Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε... την έξοδο κινδύνου αντί την τουαλέτα

Text to Speech

Επιβάτης, άκουσε, τα εξ αμάξης από τους συνταξιδιώτες της καθώς υπήρξε αναστάτωση και καθυστέρηση 8 ωρών.

Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε... την έξοδο κινδύνου αντί την τουαλέτα

Οκτώ ολόκληρες ώρες είχε καθυστέρηση η πτήση της εταιρείας Pakistan International Airlines από το Μάντσεστερ, στο Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Ο λόγος; Μία επιβάτης η οποία άνοιξε κατά λάθος την έξοδο κινδύνου αντί την πόρτα της τουαλέτας.

Το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για αναχώρηση την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουνίου και οι πόρτες ήταν «οπλισμένες». Αν και η ένδειξη προσδεθείτε στο αεροσκάφος ήταν ενεργοποιημένη μιας και το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για απογείωση, μια γυναίκα επιβάτης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Αλλά κατά λάθος άνοιξε την έξοδο κινδύνου στο πίσω μέρος του αεροσκάφους στην αριστερή πλευρά, και όχι την πόρτα της τουαλέτας.

Tο λάθος της γυναίκας είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει η φουσκωτή τσουλήθρα του αεροσκάφους της Pakistan International Airlines, ενώ το πλήρωμα του Boeing 737-340 αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια μηχανικών. Όμως το πρόβλημα δεν μπορούσε να λυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη κι έτσι οι 37 επιβάτες υποχρεώθηκαν να κατέβουν και η πτήση, που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:20 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έφυγε τελικά στις 05:00 τα χαράματα της επομένης.

«Ένας επιβάτης άνοιξε εσφαλμένα την πόρτα έκτακτης ανάγκης προκαλώντας την ενεργοποίηση της διαφάνειας έκτακτης ανάγκης» ανακοίνωσε η εταιρεία. Αμέσως ακυρώθηκε η αναχώρηση του αεροσκάφους και όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από αυτό.

Ωστόσο, το ερώτημα γιατί κανείς δεν απέτρεψε το περιστατικό παραμένει αναπάντητο.

Το αεροπλάνο τελικά έφυγε από το Μάντσεστερ στις 5 το πρωί του Σαββάτου - με αρκετές δεκάδες λιγότερους επιβάτες μετά από οκτώ ώρες καθυστέρηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ