Καιρός

11 Ιουνίου 2019 17:12

Ο καιρός για τους αγρότες

Text to Speech

Για λίγο ακόμη θα “ταλαιπωρούνται” περιοχές της χώρας από τις βροχές και τις μπόρες, καθώς αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες

Μετά τις ανοιξιάτικες βροχές και μπόρες των ημερών, από τη Πέμπτη και μετά το καλοκαίρι αντεπιτίθεται με ζέστη και μελτέμι, υποχρεώνοντας την άνοιξη σε κλεφτοπόλεμο και τους καλλιεργητές σε επιφυλακή... για τους ψεκασμούς!

Την Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στα βουνά της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 13 έως 34 βαθμούς και νοτιότερα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι στα δυτικά, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 12/6/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώθηκε Καρπόκαψα σε καλλιέργειες καρυδιάς. Η πτήση της 1ης γενεάς του εντόμου βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις συλλήψεις να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου των φερομονικών παγίδων. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζεται να παρατηρείται υψηλός αριθμός συλλήψεων.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά την τακτική επιθεώρηση των παγίδων και των καρπών. Σε περίπτωση αυξημένων συλλήψεων ή προσβολών, θα πρέπει να γίνει επαναληπτικός ψεκασμός με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ