Quantcast

Πολιτική

13 Ιουνίου 2019 21:16

Μητσοτάκης: Θα κάνουμε διεθνή εκστρατεία για την Μακεδονία

Διάβασέ μου το...

«Ανάδειξη της αυθεντικής Μακεδονίας», προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Θα κάνουμε διεθνή εκστρατεία για την Μακεδονία

Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας τόνισε πως το «κλειδί» του σχεδίου της ΝΔ είναι η ανάπτυξη, «που θα έρθει από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές». Δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει πως η απερχόμενη κυβέρνηση με τις ενέργειές της βάζει νάρκες για την επόμενη ημέρα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αντί να απολογηθεί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει «όχι» στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων, ενώ σημείωσε πως «ο απερχόμενος πρωθυπουργός βάφτισε πρόγραμμα ένα σύνολο από θολά μέτρα, άλλα εκ των οποίων τα είχε ο ίδιος ακυρώσει στη Βουλή, άλλα τα είχε υποσχεθεί από το 2015».

Σημειώνοντας πως η διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες καθώς και ότι η απερχόμενη κυβέρνηση «λέει πολλά γιατί γνωρίζει πως δεν θα τα κάνει» αναφέρθηκε στις τέσσερις δράσεις για την προσέλκυση και ενθαρρύνσεων των επενδύσεων που συνοψίζονται ως εξής:

1. Μείωση φόρων, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα.

2.Απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που θα σημειωθεί με την καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής  για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις, αλλά και με τη θέσπιση ρητών προθεσμιών για τις αδειοδοτήσεις που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Οι δε υποθέσεις επενδύσεων θα εκδικάζονται γρήγορα σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

Στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση ότι: «Τα γραφειοκρατικά  τείχη θα σαρωθούν» υπογραμμίζοντας πως «επαναλαμβάνω τη λέξη για να την εμπεδώσουν όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει τον άχαρο ρόλο της κοπτικής και ραπτικής των δηλώσεων μου».

3.Το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Στον 21ο αιώνα δεν μπορεί να ανακαλύπτεται δάσος στην έκταση του Ελληνικού, η οποία για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε όμως και να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

4. Αποκατάσταση της ρευστότητας, που θα φέρει και την εμπιστοσύνη. Είναι ενδεικτικό κατά τον πρόεδρος της Ν.Δ. ότι προσδοκίες των αγορών για μία καλύτερη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών ομολόγων. Τάση που αν διατηρηθεί και ενισχυθεί, θα μειώσει ευθέως και τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσης ανέφερε ότι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς και με την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την ταχύτερη αξιοποίηση τω Κοινοτικών Πόρων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - 7η Export Summit - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διευκρίνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε κάθε περίπτωση «η εργατική νομοθεσία θα τηρείται παντού και θα ελέγχεται απολύτως» υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενθαρρυνθούν και οι επιχειρήσεις ώστε «να δίνουν πρόσθετες παροχές σε όσους στηρίζουν την πρόοδό τους. Είτε με  δωρεάν μεταφορά στο χώρο της εργασίας τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά προγράμματα, είτε με συμμετοχή στα κέρδη κάθε χρονιάς»

Από την πλευρά του το κράτος θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων γονέων, «εξασφαλίζοντας ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού». «Κανόνες παντού και για όλους, λοιπόν. Καθαρές κουβέντες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ανάδειξη της αυθεντικής Μακεδονίας»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Μακεδονία και τη Θράκη, τονίζοντας ότι κεντρική ιδέα της ΝΔ είναι η ανάδειξη του brand «Μακεδονία», μέσω διεθνούς εκστρατείας επικοινωνίας για την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο «της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας». Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ με το όνομα «Οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που θα ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μας με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - 7η Export Summit - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ακόμη την αποτελεσματική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και ειδικά των βιομηχανικών ορυκτών, περιλαμβανομένων και των σπάνιων γαιών που υπάρχουν στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό, θα προωθηθεί ταχύτατα ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων, την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής με ειδικά χωροταξικά σχέδια ορυκτού πλούτου και με τη σύνδεση της παραγωγής με την περιφερειακή οικονομία της Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα έχει σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται όχι μόνο από την παράνομη μετανάστευση αλλά και σε σχέση με την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ