Κόσμος

30 Ιουνίου 2019 11:51

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που “πατά” Βόρεια Κορέα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ιστορικές στιγμές στη χερσόνησο της Κορέας. Η πρόσκληση του Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που “πατά” Βόρεια Κορέα (βίντεο)
-

«Θα τον προσκαλούσα αυτήν τη στιγμή στο Λευκό Οίκο, αναμφισβήτητα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους που απαθανάτιζαν την ιστορική χειραψία του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ από την πλευρά του, εξέφρασε την έκπληξή του για την αιφνίδια πρόσκληση που του απηύθυνε χθες βράδυ μέσω Twitter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είναι η τρίτη φορά που συναντώνται οι δύο ηγέτες τον τελευταίο χρόνο, κάτι που καλλιεργεί ελπίδες για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν - Αποστρατικοποιημένη ζώνη - Κορέα

Ο Τραμπ, συνοδευόμενος από τον Κιμ, πέρασε την αποστρατικοποιημένη ζώνη, έκανε μερικά βήματα στη Βόρεια Κορέα, έκανε τη χειραψία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια και οι δύο μαζί επέστρεψαν στη Νότια Κορέα, όπου μαζί με τον ηγέτη της Σεούλ έκαναν την τριμερή συνάντησή τους.

Τραμπ και Κιμ στη συνέχεια έκλεισαν τις πόρτες και μίλησαν οι δυο τους.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν - Αποστρατικοποιημένη ζώνη - Κορέα

Ο Τραμπ με τον Κιμ συναντήθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, η οποία επιβλέπεται από στρατιώτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και ο Μουν τους συνόδευσε μετά τις χειραψίες τους.

Μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε με τη συνοδεία του στη Βόρεια Κορέα.

Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας έγινε στη Σιγκαπούρη πέρυσι τον Ιούνιο, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και στην από κοινού συνεννόηση για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας. Από τότε, ωστόσο, λίγη πρόοδος έχει σημειωθεί.

AP - Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν - Αποστρατικοποιημένη ζώνη - Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί χρόνια τώρα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα, παρά τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ και η βελτίωση των σχέσεων της Βόρειας με τη Νότια Κορέα αποτελεί από μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ