Κόσμος

02 Ιουλίου 2019 14:45

Άφαντη η σύζυγος του σεΐχη του Ντουμπάι

Διάβασέ μου το...

Εγκατέλειψε τη συζυγική εστία αναζητώντας άσυλο στη Γερμανία. Πήρε μαζί της τα παιδιά της και 50 εκατομμύρια ευρώ!

Άφαντη η σύζυγος του σεΐχη του Ντουμπάι
-

Σάλος έχει προκληθεί στο Ντουμπάι από την είδηση διαφυγής στο εξωτερικό της συζύγου του κυβερνήτη του Εμιράτου, Μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ.

Πρόκειται για την 45χρονη πριγκίπισσα, κόρη του αποθανόντα βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και αδερφή του νυν βασιλιά της χώρας, Αμπντάλα, η οποία σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα πήρε τα δύο της παιδιά, μια βαλίτσα με 50 εκατομμύρια ευρώ και ταξίδεψε στη Γερμανία ζητώντας άσυλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την άφιξη της Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν στη Γερμανία, οι Αρχές της χώρας απέρριψαν πιέσεις του σεΐχη να την οδηγήσουν πίσω στη χώρα, ενώ αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση στα ΜΜΕ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα μέλος της οικογένειας του σεΐχη εγκαταλείπει το παλάτι, καθώς πριν από δύο χρόνια το ίδιο επιχείρησε και η κόρη του αλ Μακτούμ, Λατίφα. Τότε το ταξίδι της διακόπηκε βίαια καθώς εντοπίστηκε σε ένα σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό και επιστράφηκε δια της βίας πίσω στο Ντουμπάι.

Η Λατίφα έχει μιλήσει στα Μέσα Ενημέρωσης για τα όσα συμβαίνουν στο Εμιράτο, σημειώνοντας πως η ζωή της ως πριγκίπισσα είναι απλά μια απάτη, ενώ όχι μόνο δεν εδικαιούτο να έχει διαβατήριο, αλλά βρέθηκε δύο χρόνια στη φυλακή επειδή αποπειράθηκε να φύγει από τη χώρα όταν ήταν έφηβη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Ράντα Στέρλινγκ, που είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ «Detained in Dubai» για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με την πρόθεση της πριγκίπισσας Χάγια να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

Ντουμπάι - βασιλική οικογένεια - Χάγια